Vlaamse VastePlantenVereniging

VVPV stand Plantenmarkt Halle

VVPV stand Gentse Floraliën

De vereniging

Vlaamse Vasteplantenvereniging, VVPV vzw, is een vereniging van en voor liefhebbers van vaste planten (en meer algemeen: van tuinen en tuinieren), opgericht in 1992. Ze telt momenteel ongeveer 1500 leden, verspreid over heel Vlaanderen, waaronder ook een honderdtal leden uit de ons omringende landen, vooral Nederlanders. De doelstelling van de vereniging is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van vaste planten in de tuin.


Zetel: Steenstraat 33a
         1500 Halle

BTW: BE-0454.243.080
RPR Brussel

Activiteiten

De vereniging publiceert vier keer per jaar een interessant tijdschrift in full color. Allerlei soorten planten, niet alleen vaste, komen er aan bod; er zijn reportages over tuinen, artikels over tuinontwerp en nog veel meer. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een korte meerdaagse buitenlandse tuinreis: Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland stonden reeds op het programma. De vereniging is ook aanwezig op een aantal beurzen: leden krijgen op de stand korting bij hun aankopen.

De regionale afdelingen ("regio's")

De kern van de organisatie wordt gevormd door de negen regionale afdelingen, opgericht op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Zij organiseren maandelijks voordrachten of praktijkdemonstraties over alle aspecten van het tuinieren, evenals kleine ruilbeurzen of, in sommige afdelingen, een eigen plantenbeurs. Dit alles is gratis toegankelijk voor alle leden van VVPV vzw. In de zomermaanden maken de lezingen plaats voor daguitstappen naar tuinen of kwekerijen in het binnenland of het niet te verre buitenland.

Bestaande regio's en hun vergaderplaats:

  • Antwerpen (Brasschaat, Zoersel)
  • Brugge (Brugge)
  • Leie-Schelde (Merelbeke)
  • Leuven (Leuven)
  • Limburg (Paal-Beringen)
  • Meetjesland (Eeklo)
  • Pajottenland (Dilbeek)
  • Waas en Dender (Temse)
  • Zuid-West-Vlaanderen (Izegem)Privacy: VVPV vzw respecteert uw privacy. Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de goede werking van onze vereniging. Door uw persoonlijke gegevens te verstrekken aan VVPV vzw verklaart u zich expliciet akkoord met het gebruik ervan in overeenstemming met onze privacyverklaring. De volledige privacyverklaring vindt u hier.

© Niets uit deze website mag worden overgenomen of gekopieerd zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de webmaster.