Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2024
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een succes, met telkens ongeveer 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten om het vlot en veilig te laten verlopen. In 2023 voorzien we opnieuw 5 avonden (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin. De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt 25 € en dient op voorhand te worden overgeschreven voor de lessenreeks.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.
Vrijdag 26 april: voordracht over Buxus, ziektes en vervangers door Luc Beernaert.
Na de annulering van vorig jaar hebben we deze voordracht nu opnieuw geprogrammeerd. Het wordt een avond boordevol met tips over het behouden van buxus en een overzicht van de beste vervangers.


Zondag 26 mei: 23e plantenbeurs Tuin & Sfeer Izegem, voor de 6de maal op het kasteeldomein Blauwhuis, Gentseheerweg te Izegem, van 10u tot 18u.
Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en eenjarigen. Er zijn ook enkele standen met aanverwante tuinartikelen. Het geheel wordt aangevuld met een aantal kunstenaars die hun werk exposeren of ter plaatse demonstreren. In de gelegenheidscafetaria voor het kasteel kunnen de bezoekers genieten van een biertje, frisdrank of koffie met taart.
Gratis toegang voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen 4 euro.
Ruime parking aan het goederenstation in de Dirk Martenslaan.


Zaterdag 8 juni: Reis naar de Tuinen van Appeltern (NL), waar op die dag ook het Plantenfestijn georganiseerd wordt, met aanwezigheid van tientallen gespecialiseerde kwekers.
Daarna bezoeken we de Tuinen van Demen, van Martje van den Bosch die onze groep enthousiast zal ontvangen met koffie en gebak.
Inschrijven via email naar rik.withoek@skynet.be (stuur een mailtje met aantal personen, lidnr, adres en telefoon) of telefonisch op 051/30.61.22.
Kostprijs: 25 euro voor de bus (te storten na bevestiging) en 25 euro voor de inkom van de tuinen (wordt op de bus opgehaald).
Opstapplaats: Izegem.