logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2022
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een succes, met telkens ongeveer 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten om het vlot en veilig te laten verlopen. In 2022 voorzien we opnieuw 5 avonden (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin. De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt 25 €.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.
Zondag 29 mei: 21e plantenbeurs Tuin & Sfeer Izegem, voor de 4de maal op het kasteeldomein Blauwhuis Gentseheerweg te Izegem, van 10u tot 18u.
Na twee sabbatjaren door de coronacrisis hopen we dit jaar terug te kunnen aansluiten bij onze jarenlange traditie. Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en éénjarigen. Het geheel wordt aangevuld met kunstenaars die hun werk exposeren of ter plaatse demonstreren. In samenwerking met Isotopia zijn diverse culturele activiteiten geprogrammeerd. En genieten van een goed glas kan in de gelegenheidscafetaria.
De inkom is gratis voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen 3 euro. Ruime parking aan het goederenstation in de Dirk Martenslaan.
Graag doe ik nog een oproep voor medewerkers bij de opbouw of afbraak van de beurs, of voor de dag zelf in bar, de infostand of aan de inkom. Ook liefhebbers of kwekers die planten wensen te verkopen zijn welkom: 051/31.91.41.


Zaterdag 11 juni: Tuinreis naar de Floriade in Almere (NL).
De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt slechts om de tien jaar in Nederland gehouden. We voorzien een volledige dag, met inbegrip van het gebruik van de kabelbaan om van het ene deel naar het andere te reizen. Alle informatie i.v.m. de Floriade is terug te vinden op www.floriade.nl .
Inschrijven bij Marnix 0475/66 28 00 of Rik 051/30 61 22 of zuidwestvlaanderen@vvpv.be (stuur een mailtje met aantal personen, lidnummer, adres en telefoon).
Kostprijs: 50 euro. De betaling dient pas te gebeuren na bevestigingsmail.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid