Agenda Pajottenland


Locatie: Westrand Cultuurcentrum, Kamerijklaan 46 te 1700 Dilbeek, lokaal 304.
Er is parkeergelegenheid voor het gebouw. Binnen gaan via de hoofdingang, dan het bord 'Vergaderzalen' volgen en via lift of trap naar de derde verdieping. Bij het verlaten van de lift naar rechts: lokaal 304 is op het einde van de gang.

Contact: Martine Callaert, tel. 0495 500088, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.

Inschrijvingen: voor elke activiteit apart via pajottenland@vvpv.be of bij Martine Callaert, telkens na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details.
Op zaterdag 14 januari om 14u houden we onze jaarlijkse receptie in lokaal 304 van C.C. Westrand te 1700 Dilbeek.
Jan Buys en Fons Aelbrecht zullen elk hun ervaringen delen met hun 10 favoriete planten.


Zaterdag 25 februari starten we om 10u in de Beerstraat 1 te 9770 Kruishoutem.
We brengen een bedrijfsbezoek aan Kruiden Claus, een familiale kruidenkwekerij gespecialiseerd in de teelt van culinaire keukenkruiden in pot, voor de groothandel in binnen-en buitenland en particulieren. Daarnaast kan men er ook terecht voor zeldzame aardbeirassen, vergeten groenten en bijzondere geurgeraniums. Lunch nog te bepalen.
Om 14u45 hebben we afspraak met Olivier Vico, Ooievaarsnest 11 in 8510 Bellegem om de sneeuwklokjes te bewonderen in Domein Ooievaar, een landschapstuin van 2 ha aangelegd rond een gerestaureerde boerderij. In de lente bloeien ook duizenden narcissen in de boomgaard met hoogstammen van oude rassen.
Vervoer met eigen wagen.


Zaterdag 11 maart maken we van 10 tot 12u een cameliawandeling met gids in het Arboretum Het Leen in Eeklo.
Lunch nog te bepalen.
Om 14u30 bezoeken we de Camellia-kwekerij 'GVR' Guy Van Rysseghem - Reynvoet, Stationsstraat 94 te 9080 Lochristi. We vernemen meer over de geschiedenis van de Vlaamse sierteelt en haar ontstaan te Lochristi en wandelen in de tuinen van kasteeldomein Rozelaar.
Hierna bezoek aan de cameliakwekerij met uitleg en tips over de verzorging. Aankoop mogelijk.
We eindigen met koffie en gebak. Vervoer met eigen wagen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid