logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: Westrand Cultuurcentrum, Kamerijklaan 46 te 1700 Dilbeek, lokaal 304.
Er is parkeergelegenheid voor het gebouw. Binnen gaan via de hoofdingang, dan het bord 'Vergaderzalen' volgen en via lift of trap naar de derde verdieping. Bij het verlaten van de lift naar rechts: lokaal 304 is op het einde van de gang.

Contact: Martine Callaert, tel. 0495 500088, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 21 mei 2022: om 14u worden we rondgeleid door Mevr. Diane Adriaenssen, een gepassioneerde botaniste en auteur van boeken en artikelen, in haar tuin 'Ter Eiken' te Grimbergen.
Dit park van 3 ha groot bevat grote borders met vaste planten, oude taxussen, klim- en struikrozen, een vijver, een poel met rotstuin, een groentetuin en boomgaarden.
Inkom: 2 € p.p. ten voordele van 'Convivial'.
Om 16u zijn we welkom in de tuin van Lieve en Frans De Baerdemaeker in Merchtem. Dit domein van 1.7 ha werd 11 jaar geleden heringericht nadat de plantenkwekerij (een begrip in de regio) met o.a. vaste planten, bomen en struiken na 31 jaar activiteit stopgezet werd. Er zijn verschillende borders aangelegd op kleur in aparte tuinkamers en een binnenkoer aan de gerestaureerde boerderij. Frans heeft een apart deel van de tuin aangeplant met verschillende fruitbomen (speciale variëteiten van appelen, peren, frambozen, kersen, noten).
Vervoer met eigen wagen.
Inschrijven bij Martine Callaert, regio verantwoordelijke, na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details. Indien nodig, wordt het programma aangepast.


Zaterdag 11 en zondag 12 juni: tweedaagse naar Zeeland.
Op zaterdag staan The Hidden Gardens in Vogelwaarde, De Groen Gaerd in Zaamslag, Buitenplaats Kloetinge en de Zeeuwse Oase in Kats op het programma. Dineren en overnachten doen we in het Van der Valk 4-sterrenhotel te Middelburg. Op zondag beginnen we met De Pionier-ster in Grijpskerke, gevolgd door de buur, 't Hof Ravenstein. Na de lunch in De Witte Hoeve in Ovezande dompelen we ons onder in de wereld van de clematis bij 't Kasje van Basje.
Prijs: € 240 (bus, diner en overnachting) in een 2-persoonskamer (toeslag voor 1 persoonskamer: € 95). Mogelijkheid tot afsluiten van annulerings- en bijstandsverzekering (€ 12). Voor de ingang in de tuinen met meermaals drank en lekkers, een workshop over Clematis en een lunch met drank op zondag betaalt u € 60 contant op de bus.
Inschrijving: z.s.m. via pajottenland@vvpv.be met uw naam, eventueel naam van uw medereiziger en GSM nrs, gewenst kamertype en opstapplaats (Provinciedomein Huizingen in Beersel, Dilbeek RO Afrit 12, Kattenbroekstraat of Affligem Carpool Molenstraat 123). Na bevestiging van beschikbaarheid dient u meteen de storting van het voorschot van € 100(+eventueel € 12 voor de verzekering) uit te voeren t.a.v. Reizen De Vriendt - IBAN BE02 4330 0140 - Bic: KREDBEBB met mededeling: Zeeland 11 en 12 juni VVPV + de namen van de deelnemers, type kamer (single, double of twin; aangeven met wie je de kamer deelt).
Het voorschot dat 2 jaar geleden eventueel al betaald werd, wordt automatisch overgezet naar 2022.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid