Agenda Meetjesland


Locatie: Feestzaal Sparrenhof, Brugsesteenweg 183, 9900 Eeklo.
We wisselen af: vergaderen op zaterdagnamiddag of vergaderen op een vrijdagavond.

Contact: Vera De Clercq, tel. 09 3443216, meetjesland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE21 7340 2766 3803 van VVPV Meetjesland.
Zaterdag 13 juli om 14u bezoek aan de tuin van Carine en Luc Rasschaert, Boterhoekstraat 29 te Merelbeke-Melsen, met eigen vervoer.
De tuin bestaat uit verschillende borders met een overvloed aan vaste planten en siergrassen. De bloemenmassa trekt talloze insecten, bijen, vlinders en vogels aan. Door slimme ingrepen, zoals een egelhuis, een bijenhotel, diverse vogelhuisjes, voederplaatsen en waterpartijen, verhogen ze de biodiversiteit fors.
We zorgen voor een drankje, jouw bijdrage: €2.


Zaterdag 24 augustus om 14u bezoek aan de tuin van Stijn Stappaerts, Karrestraat 1 te Astene.
Zijn tuin staat vol bijzondere planten, een echte verzameltuin.
We gaan met eigen vervoer, wie wil carpoolen, laat het gerust weten. Het tuinbezoek is gratis, de tuineigenaar heeft een bar waar je na afloop een drankje kan kopen.


Zaterdag 7 september: uitstap met eigen vervoer naar Zeeland.
We maken er een relaxte dag van en bezoeken twee tuinen. We starten om 9.30u aan de kerk van Ertvelde, voor wie wil carpoolen. We rijden daarna naar De Groen Gaerd, Kwakkel 12, 4543 PV Zaamslag, waar we rond 10u aankomen. Wie wil kan rechtstreeks naar daar rijden. We bewonderen er de borders, rozen, een mooie vijver en een boomgaard. We blijven er tot rond 12u. 's Middags gaan we een hapje eten in de lokale horeca.
In de namiddag bezoeken we de tuin van Willy en Marianne van Damme, Bossestraat 126 C, 4581 BH Vogelwaarde. Zij verhuisden enkele jaren geleden en ook van hun nieuwe tuin maken ze een paradijsje vol vaste planten.
Wie meewil, stuurt alvast een mailtje naar meetjesland@vvpv.be.