Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in het polyvalente lokaal van het ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Beringen (Koersel) om 14u., tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.


Zondag 17 maart: Naar jaarlijkse gewoonte vragen wij weer drie leden om hun tien favoriete planten voor te stellen.
Dit jaar zijn Mieke Francis, Julien Liekens en Michel Lemmens aan de beurt. Zij zullen foto's tonen van die uitverkoren planten en hun ervaringen ermee met het publiek delen. Wij hopen dat ook de leden in de zaal zullen deelnemen aan de gesprekken.


Zaterdag 20 april: Daguitstap naar kleurrijke bloembollentuinen in Nederland.
We bezoeken de Tuinen in Demen. Deze tuinen (1,5 ha) van Martje van den Bosch en Fridtjof Bremer bestaan uit verschillende delen waarin duizenden bollen in bijzondere combinaties voor kleur en sfeer zorgen. In Brookergarden (55 are) van Loek en Annemarie Gubbels in Venlo werden eind dit jaar duizenden bollen bij geplant. De bekende tuinontwerpster Jacqueline van der Kloet heeft destijds het bollenontwerp gemaakt. Ook in Hoeve Schettereind (65 are), magnifieke tuin van Harm en Margot Pustjens in Roosteren zullen tulpen, narcissen en alliums onze lentegevoelens nog wat aanzwengelen.
Inschrijven voor 1 april door te mailen naar regiolimburg@vvpv.be of te bellen naar Ria Coenen (011 431748). De kostprijs voor de bus is €25 per persoon. Gelieve dit bedrag over te schrijven op de rekening van VVPV Limburg BE71 7340 2763 1669 met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis en het aantal deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na betaling.
De inkom voor de tuinen €24 (koffie en gebak in twee tuinen inbegrepen) wordt cash op de bus ontvangen.
Vertrek: 8u carpoolparking Lummen. Thuiskomst omstreeks 17u. Picknick meebrengen!


Woensdag 1 mei: Er is weer een tuinbeurs in Bokrijk!
Bezoek de stand van VVPV Limburg op de eerste editie van Bokrijk Botaniek. Deze beurs zal plaatsvinden in het unieke kader van het Openluchtmuseum. Bezoekers betalen een toegangsticket voor het museum en krijgen het evenement er gratis bij. Bokrijk Botaniek belooft een kwaliteitsvolle beurs te zijn die zich onderscheidt door een aanbod van bijzondere bloemen en planten, nieuwe introducties, specialisaties in bepaalde plantenfamilies of genera, zeldzaamheden. Daarnaast voorziet men ook plaats voor standhouders die uniek tuingerelateerd vakmanschap aanbieden. Openingsuren: van 10 tot 18u. Wij ontvangen onze leden graag op onze stand waar we planten te koop zullen aanbieden. Met een Bokrijk-abonnement krijg je uiteraard gratis toegang.


Zaterdag 8 juni: Dagreis naar tuinen in de omgeving van Gent en aan de kust.
Staan op het programma: De tuin van Nico Claus in De Pinte, tuin Annoeba in Oudenburg, Kasteel van Oostkerke in Oostkerke en tuin Nevenst de Schoaper in Blankenberge.
Inschrijven voor 15 mei door te mailen naar regiolimburg@vvpv.be of te bellen naar Ria Coenen (011 431748) De kostprijs voor de bus is €28 per persoon. Gelieve dit bedrag over te schrijven op de rekening van VVPV Limburg BE71 7340 2763 1669 met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis en het aantal deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na betaling.
De inkom voor de tuinen €26 wordt cash op de bus ontvangen. Vertrek: 8u carpoolparking Lummen en eventueel Herent. Thuiskomst omstreeks 19.45u. Picknick meebrengen!


Zaterdag 15 en zondag 16 juni: Tweedaagse tuinreis naar tuinen in de Noordoostpolder (Flevoland) in samenwerking met VVPV Leuven.
Wij bezoeken Tuin Polhuis, Tuin van Geke Rook, Het Zwaluwhuis, Lancastergarden, De Stekkentuin van Wies Voesten, Pegasushof, de Tuin van Fortmond en kwekerij Coen Jansen. Het definitieve programma met alle informatie volgt in maart per nieuwsbrief. Wie nu al graag inschrijft, kan mailen naar regiolimburg@vvpv.be. Er wordt een opstapplaats voorzien in Lummen.