Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in het polyvalente lokaal van het ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Beringen (Koersel) om 14u., tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.


Zaterdag 24 augustus: Daguitstap naar tuinen in de provincies Utrecht en Gelderland in Nederland.
Wij starten in Leusden waar twee prachtige bloementuinen op ons liggen te wachten. Tuin in de Boomgaard (16a) is rijk gevuld met heesters, vaste planten, dahlia's en eenjarigen aangepast aan de sfeer van de karakteristieke woning de Ossenstal. Eigenares Marieke Nolsen is bloemstyliste en beroemd voor haar prachtige combinaties met natuurlijke materialen.
Vlakbij ligt tuin Hubertushof van buurvrouw Anja van Heeswijk. Het is een weelderige landschapstuin (50a) met een structuur van strakke taxus- en beukenhagen in combinatie met bloemrijke borders waarin in augustus dahlia's en eenjarigen in felle kleuren de aandacht opeisen.
Daarna bezoeken we in Barneveld tuin de Beukenhof (1ha). Deze fraaie tuin van Ellen en Hans Lubbers bestaat uit klassieke Engelse tuinkamers met volle, strakke borders. Zichtlijnen onthullen een glimp van het omliggende landschap. Ook hier zijn veel dahlia's te bewonderen.
Om af te sluiten bezoeken we in Wolfheze tuin- en kwekerij De Boschhoeve, een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomerborders, een boomgaard en de verrassende decoratieve moestuin.
De kostprijs voor de bus is €28 per persoon. Gelieve dit bedrag over te schrijven op de rekening van VVPV Limburg met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis en het aantal deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na betaling. De inkom voor de tuinen is €23 en wordt cash op de bus ontvangen.
Vertrek: 8u carpoolparking Lummen. Thuiskomst omstreeks 20u. Picknick meebrengen! Inschrijven ten laatste op 1 augustus door te mailen naar regiolimburg@vvpv.be of te bellen naar Ria Coenen 011431748.


Op zaterdag 7 september gaan we samen met regio Leuven naar de Liefhebbersmarkt Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.
Deze specialiteitenmarkt is uitgegroeid tot een van de beste plantenmarkten van Nederland. Tussen de aankopen door kun je genieten van de prachtige Botanische Tuinen en/of van een rustpauze in het Tuincafé Botanica. Er blijft nog tijd over om 't Akkerhuis in Montfoort te bezoeken. Een natuurlijk ogende tuin van 1ha met ronde vormen en mooie doorzichten. De eilandborders zijn op kleur beplant met grote groepen vaste planten.
Vertrek: 8.10u in Lummen. Inschrijving : tot 15/8 via regiolimburg@vvpv.be. Na bevestiging van plaats 30€ pp overschrijven voor de bus. Voorzie 15€ cash voor de toegangen. Terug: ca 18.30u.