Agenda Limburg


NIEUWE LOCATIE!

Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in het polyvalente lokaal van het ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Beringen (Koersel) om 14u., tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zondag 22 oktober hebben we Harrie de Vries nog eens te gast.
Harrie trok in het verleden regelmatig naar verre oorden om zeldzame planten te zoeken en te fotograferen. Omdat het coronavirus hem de voorbije jaren belette om ver te reizen, speurde hij in eigen land en in de buurlanden in talrijke botanische tuinen en kwekerijen naar bijzondere, nieuwe of voor ons vrij onbekende planten. Harrie wist onze leden in het verleden elke keer erg te boeien met zijn plantenkennis, zijn reisverhalen en zijn prachtige foto's. Planten fotograferen is zijn hobby. Hij verzamelde ondertussen al zo'n 60000 foto's van planten.


Op zondag 19 november neemt Sven Bronckaers ons mee naar de wondere wereld van de winterharde tuinbegonia's.
De meeste vasteplantenliefhebbers kennen wel Begonia grandis, een echte klassieker voor de halfschaduw. Maar er zijn nog zoveel andere soorten die winterhard genoeg zijn voor ons klimaat, al dan niet onder een lichte mulchlaag als winterdek. We kijken in detail naar alle interessante soorten, de vermeerdering, het toepassen en combineren in de tuin.


Zondag 10 december: Kleine bomen voor de tuin. Lezing door emeritus professor Martin Hermy.
Vaak komen klachten over bomen in de woonomgeving neer op "te groot" of "te dicht bij het huis of de buren". Door kleine bomen te planten kan je die problemen vermijden. In de voordracht komen de voor- (en na-)delen van bomen aan bod, waarop je moet letten als je een boom kiest; de keuzecriteria worden toegelicht en een selectie van kleine bomen passeert de revueAl onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid