Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Op zaterdag 21 oktober om 14u maken we een begeleide Herfstwandeling in de Plantentuin van Meise, wat garant staat voor een ontspannend en leerrijk anderhalf uur.
De meer dan twee eeuwen oude Plantentuin is een prachtig domein van 92ha beschermd landschap beheerd door de Vlaamse overheid. De tuin omvat ca. 18000 plantensoorten van over de hele wereld en heeft als missie -benevens onderzoek- de planten te bewaren voor de toekomst.
Deelname melden via inschrijvingenleuven@vvpv.be tot 17/10, met de vermelding of je wil meerijden, chauffeur wil zijn, evt. rechtstreeks gaat (samenkomst ingang Nieuwelaan 38, Meise). Prijs voor toegang en kostendelend rijden worden later meegedeeld.


Op vrijdag 17 november komt Martin Vissers, onze bekende rozenveredelaar, spreken over zijn passie: het creëren van vernieuwende, gezondere en mooiere rozen; kortom Rozen zonder zorgen.
Hij wordt wel eens rozentovenaar genoemd, omdat hij erin slaagt de beste eigenschappen van rozen te selecteren en samen te brengen in een nieuwe plant, wat hem op keuringen meermaals een gouden medaille opleverde. Het wordt alleszins een boeiende en leerrijke voordracht: hoe ontstaan rozen die relatief weinig zorg vragen, vrijwel het hele seizoen bloeien, sterk geurend zijn, insecten lokken, mooie bloemen en bottels hebben!
Wij krijgen de kans om zijn rozen te bestellen.


Op vrijdag 8 december komt Guy Windels, van de hobbykwekerij Happy Garden (Deinze) ons als gepassioneerd liefhebber vertellen over Pioenen en irissen.
Als kenner van deze planten laat hij ons kennis maken met de waardevolste nieuwe cultivars die een aparte kleur koppelen aan een betere groei en bloei. Hij beschrijft de verschillende soorten en legt uit hoe ze te verzorgen en vermeerderen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid