Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Zaterdag 25 mei.
In de voormiddag brengen we een bedrijfsbezoek aan kruidenkwekerij Claus in Kruisem, dé plek bij uitstek om de wondere wereld te ontdekken van bijzondere culinaire en medicinale kruiden, vergeten groenten en aromatische planten. We sluiten de wandeling af met een kruidig drankje en hapje en lunchen in de orangerie.
Dan rijden we naar het Doornikse waar we in La Glanerie een korte kennismaking inlassen met La roseraie Warren Millington. Een kleine, vrij toegankelijke tuin waar Isabelle Olikier-Luyten (auteur van een 3-tal boeken omtrent rozen) de rozen van de Australische veredelaar Millington en ook die van de Waal Emile Foucart aanplantte, waarbij zij bijzondere aandacht besteedde aan combinaties met vaste planten.
We sluiten af met Le jardin de Barges in Ere, een mooie romantische cottagetuin van twee gepassioneerde tuiniers met een grote voorliefde voor rozen. Meer dan tweehonderd soorten zorgen voor uitbundige bloei en heerlijke geuren van mei tot november. In een recentelijk aangekocht aanpalend perceel krijgen vaste planten en grassen de hoofdrol toebedeeld.
Lunchpakket meenemen. Voorzie €21 voor toegangen (wordt opgehaald in de bus), hapje en drankje en €20 voor de bus, over te schrijven na bevestiging van plaats. Inschrijven voor 15 mei via Leuven@VVPV.be of bij Griet.


15 en 16 juni: tweedaagse tuinreis naar tuinen in de Noordoostpolder (Flevoland).
Tuin Polhuis, Tuin van Geke Rook, Het Zwaluwhuis, Lancastergarden, De Stekkentuin, Pegasushof, De tuin van Fortmond, kwekerij Coen Jansen.
Het definitieve programma met alle informatie volgt in maart per nieuwsbrief maar inschrijven is vanaf nu mogelijk.