logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


In de namiddag van zaterdag 21 mei trekken we naar het Gentse voor een bezoek aan 2 tuinen.
Eerst zijn we welkom bij Nico Claus, tuin Droomland, in De Pinte. Deze Engels geïnspireerde bordertuin van ca 2000 m² omvat een collectie van een 1000-tal verschillende planten samengebracht in vaak originele combinaties.
Daarna gaan we langs bij Dirk Gunst in Destelbergen. De structuur van de tuin (22 are) werd getekend door tuinarchitect Danny Theys. Een collectie van een 350-tal tuingeraniums vormt de basis van de beplanting. Ze werden in de Engelse borders op kleur gecombineerd met tal van andere vaste planten. Pergola's begroeid met klimmers zorgen voor het hoogteverschil. Voor de plantenkeuze wordt nu voornamelijk geopteerd voor droogte resistente soorten.
Inschrijven is verplicht (voor 14 mei) bij Griet. Voorzie € 8 voor de toegangen en € 10 voor het eventuele samenrijden.
Nico Claus, Keistraat 11, 9840 De Pinte, om 13u15
Dirk Gunst, Dendermondsesteenweg 73, 9070 Destelbergen, om 15u30.


Op 10 juni om 19u45 is de Malushof van Erwin Rooms in Molenbeek-Wersbeek aan de beurt.
De opzet is om met een natuurlijke beplanting een visueel aantrekkelijk geheel te creëren. De 'rode draad' doorheen de tuin zijn de rode sierappels (vandaar Malushof). De tuin omvat halfopen tuinkamers met insectvriendelijke vaste planten, heesters en bomen, een boomgaard met bloemenwei die gefaseerd gemaaid wordt voor een gegarandeerde lange bloeitijd, een mediterrane kruidentuin, een vijver omzoomd met grassenborders, bloemen en rozen, een bijenhal. Daar bovenop biedt de tuin een mooi uitzicht over het Hageland!
Inschrijven is verplicht voor 30 mei (bij Griet). Adres bij inschrijving. Voorzie € 2 voor de toegang.


Voor ons jaarlijks 2-daags tuinreisje nemen we de draad van 2020 weer op. In het weekend van 25-26 juni trekken we naar Twente (prov. Overijssel) waar heel wat moois op tuingebied te beleven valt.
Wellicht zullen we ons moeten houden aan een beperkter aantal deelnemers. Wie interesse heeft, mag het Griet al laten weten. Concrete informatie volgt via onze regionale nieuwsbrief.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid