Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Sven Bronckaers, erfgoedtuinier in Arboretum Bokrijk, komt ons op vrijdag 17 maart warm maken voor een veelvuldiger gebruik van Varens.
Hoe ze toe te passen in border en tuin in combinatie met andere schaduwplanten. Daarbij zal hij ook enkele minder bekende maar waardevolle soorten voorstellen.


Zaterdag 8 april is volledig gewijd aan de Camellia of Japanse roos.
De uitgelezen plek om uitgebreid kennis te maken met deze winterbloeier is Arboretum 'Het Leen' in Eeklo. In de voormiddag is er een lezing door Hugo Dirks, van de Camellia Vereniging Benelux bijgestaan door Jean-Paul Van Parijs, die instaat voor de plantencollectie van Het Leen. In de namiddag begeleiden beiden ons op een wandeling van ca. 2u door het Arboretum dat een unieke collectie bijzondere camelia's herbergt.
We verzamelen om 9u30 op de parking en eindigen omstreeks 16u.
Voor de lunch kun je kiezen voor meegebrachte boterhammen of voor een warme schotel (stoverij of vol-au-vent met frietjes) à ca. €25. Bij voldoende deelnemers wordt een bus ingelegd, zo niet regelen we het carpoolen. Inschrijven vóór 25 maart bij Jeannine via Leuven@VVPV.be of bij Griet (0473/757567) met vermelding van je keuze voor de lunch.
Bijdrage voor lezing en rondleiding is €4.


Op zaterdag 13 mei om 14u zijn we te gast bij ons medelid Ineke Witkam-Schothuis in Beauvechain.
Zij en haar man Joris tuinieren sinds 2000 op een grotendeels schaduwrijk perceel van 72 are omgeven door bos en aan de achterzijde mooi uitzicht op landbouwgebied. De oorspronkelijke grote partijen Rhododendron en azalea onderhouden ze verder met zorg. Op de zonnige plekken kwamen borders met heesters en heel wat vaste planten.
Inschrijven verplicht voor 3 mei bij Jeannine of Griet.


Op onze busuitstap van zaterdag 10 juni bezoeken we drie zeer verschillende tuinen en een kwekerij rondom Eindhoven (N-Brabant).
Tuin aan het Boord in Nuenen is een grote tuin in landschappelijke stijl. De vele doorkijkjes onthullen de verschillende gedeeltes die elk een eigen sfeer uitstralen.
De beplanting van de Bloemenhof bij kasteel Geldrop stoelt op duurzaamheid, ecologie en natuurlijkheid. De uitbundige borders werden ontworpen door John en Cill Schoolmeesters die ons zullen rondleiden.
Het karakteristieke van De Winckelgaard (4000 m2) in Lierop zijn de bloemenborders, samengesteld uit grote groepen van dezelfde planten. Vele mooie bomen en het uitzicht over een aangrenzend natuurgebied vervolledigen het geheel.
We eindigen met een stop in de heerlijke kwekerij De Kleine Oase in Weert.
Voorzie ongeveer €40 voor bus en toegangen tuinen. Picknick dien je zelf mee te brengen.
Inschrijven voor 10 mei bij Jeannine via leuven@VVPV.be of bij Griet (0473/757567).


Voor onze jaarlijkse "Tuinbabbel" zijn we op zaterdag 17 juni om 14u welkom in de tuin van Roger Kimps, Pals 22a, 3202 Rillaar.
Roger is een plantenkenner en gepassioneerd tuinier. In zijn tuin van 6000m2 zijn er heel wat bijzondere bomen (bv 4 soorten Sequoia) en struiken te zien net als een zeer grote verscheidenheid aan vaste planten waaronder een collectie Baptisia en Helenium.
Inschrijven verplicht bij Griet voor 7 juni. Bijdrage voor drankje en lekkers €5.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid