Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Kristel Domen, GSM 0497 706240, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Voor de uitstappen + ledencontactdag schrijf je in bij Kristel Domen. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving
op rek. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis en aantal deelnemers.
Donderdag 16 maart om 19.30u vertelt Wim Boens, plantenverzamelaar, ons heel wat over Epimedium, Elfenbloem, en het aanhoudend groeiend aanbod.
Al meer dan een decennium lang is het een van Wims favoriete plantengeslachten. Tijd voor een voordracht! Deze kwam tot stand samen met Daniëlle Monbaliu, eigenares van Kwekerij Epimedium in Oostkamp. Na een algemene inleiding gaat Wim in op de cultuurvereisten. Uit de meer dan 400 soorten en cultivars selecteerden ze een tachtigtal van de voor hen beste vormen. Hoog of laag, bladhoudend of bladverliezend, diverse kleuren bloei, polvormende of zodevormende groei, tragere bijzondere cultivars of snellere sterke bodembedekkers. Ook een aantal perfecte gezelschapsplanten komt aan bod.
Locatie: Zaal Dorpszicht 1+2 boven de BIB, Dorp 54, 2980 Zoersel.


Op zaterdag 22 april komt Japan wat dichterbij. Busreis richting Vlaams-Brabant.
We bezoeken 't Heike hof van de Japanse Yukiko in Beersel(Alsemberg). De tuin van 5ha heeft een grote variatie aan bomen en struiken.
Kleine Japanse tuin, collectie Camellia japonica 'Higo'.
Daarna bezoeken we tuin en atelier van kunstenares Sophie Cauvin in Sint-Genesius-Rode. De Japanse zentuin met paviljoen en onsen werd ontworpen door landschapsarchitect Piet Blanckaert, het atelier door architect Marc Corbiau.
Tenslotte gaan we op ontdekking in Bois de Rode Bos, kwekerij met uitzonderlijk assortiment heesters en fruitbomen (ook exotisch fruit).
Lunchen doen we samen bij De Kwadeplas.
Inschrijven voor 31 maart. Enkel geldig na overschrijving van €50 pp voor bus en lunch. Inkom tuinen €5 ontvangen we cash op de bus. Vertrek Crowne Plaza 7.45u. Terug rond 17.30u.


Op zaterdag 13 mei heten we jullie weer van harte welkom om 12.30u op onze ledencontactdag met plantenruil en luxebroodjesmaaltijd in Plantentuin De kleine boerderij, Ossenweg 1, Merksplas.
Sedert 2007 werd op deze site een bijzondere collectietuin gesticht. Dit is het levenswerk van plantenkweker Jan Oprins en het botanisch testament van wijlen Harry van Trier (hortensia's). Meerdere plantenbezielers brachten er hun collectie onder. Zoals de mooie pioenen in combinatie met vaste planten van wijlen kweker Guy Vervoort, die we dan hopelijk kunnen bewonderen. Verzameling agapanthussen, magnolia's, daglelies, heidetuin, kruidentuin. Demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn. Gebruik van feestzaal met terras.
Na onze lunch en onderlinge plantenruil is er ruim tijd om bij te babbelen en de tuin te bezoeken.
Inschrijving voor vrijdag 3 mei. Kostprijs €18 pp. via overschrijving.(VVPV Antwerpen draagt bij in de kosten.)


Zaterdag 10 juni trekken we met de bus naar Nederland.
We bezoeken de Tuinen in Demen van Martje van den Bosch. 20 Verschillende siertuinen met elk hun eigen kleur en sfeer. Evenwichtig en spectaculair geheel. Gerrie Veenstra (kwekerij De Botterhutte) is ook aanwezig. Aansluitend heerlijke 'high tea' in de tuin.
Daarna reizen we verder naar De tuinen van Appeltern met hun 200 voorbeeldtuinen, Nationale vastenplantentuin enz.
Vertrek 8.00u Crowne Plaza, terug 19.30u. Tweede opstap P+R St-Job-in-'t-Goor 8.15u.
Inschrijving voor 26 mei. Kostprijs bus €23 pp via overschrijving. Op de bus ontvangen we €35 cash voor inkom tuinen en high tea.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid