Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Kristel Domen, GSM 0497 706240, antwerpen@vvpv.be
Voor de uitstappen + ledencontactdag schrijf je in bij Kristel Domen. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving
op rek. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis, aantal deelnemers en opstapplaats.
Zaterdag 7 oktober: busuitstap naar de Condroz met eigen lunchpakket, thema: de magie van water.
We starten in Les jardins d'eau d'Annevoie, de mooiste watertuinen van Europa. Het is een variatie van Franse, Engelse en Italiaanse stijlen. We reizen verder naar Le Jardin de Tanguy in Schaltin, met mooie borders en bomen in herfstkleuren. Daarna bezoeken we Le Vivier d'Amarose, in Gesves, een uitgestrekte tuin van 8ha, meanderend langs de oevers van de Samson, lijkt op een Engelse tuin. We eindigen bij L'abbay de Grandpré, ook in Gesves, een parktuin ontworpen door R. Pechère.
Vertrek 8.00u Crowne Plaza terug rond 19.00u. Inschrijving voor 15 september. Kostprijs bus €30 pp via overschrijving en €15 cash op de bus voor de tuinen.


Woensdag 15 november om 19.30u vertelt Herman Buttiens, bestuurslid van de regio Leuven en professional, hoe we onze heesters en bomen deskundig kunnen snoeien.
Hij brengt ons de basisregels bij, vertelt ons welk snoeigereedschap we het beste gebruiken en hoe we het onderhouden.
Locatie: Zoersel.


Donderdag 14 december om 19.30u brengt Dirk Chevalier, voorzitter van tuinpunt, een fotopresentatie van 4 vlaggenschiptuinen beheerd door de Engelse Royal Horticultural Society (RHS): Wisley, Garden Roosemoor, Harlow Carr en Hyde Hall. Schitterende showtuinen met elk een eigen karakter.
Locatie: Brasschaat.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid