Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Kristel Domen, GSM 0497 706240, antwerpen@vvpv.be
Voor de uitstappen + ledencontactdag schrijf je in bij Kristel Domen. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving
op rek. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis, aantal deelnemers en opstapplaats.
Op zaterdag 22 juni: busreis naar Nederland.
We bezoeken 5 tuinen in Zeeland waarvan één in Zeeuws-Vlaanderen. Achtereenvolgens: De Doolman (1250m²) (Zuid-Beveland), De Pioenier-Ster (3300m²), 't Hofje (2ha), De Houtenhandsche Hof (4500m²) (Walcheren), en op de terugweg De Groen Gaerd (7000m²) (Zaamslag).
Vertrek 07.45u Crowne Plaza Antwerpen. Terug ca 19u. We nemen ons eigen lunchpakket mee. Bij 4 tuinen genieten we van koffie/thee met cake of frisdrank. Kostprijs: €27 pp voor de bus (overschrijving op rekening van VVPV Antwerpen; vermeld naam, lidnummer, datum, aantal deelnemers) en €31 pp cash voor de tuinen (te betalen bij samenkomst voor vertrek).
Deze reis is volzet.


Zondag 30 juni: bezoek aan 3 tuinen van Landelijke Gilden in het Waasland.
Transport met eigen vervoer. Organisatie door regio Waas en Dender. Voor details en inschrijving: zie de regiokalender van W&D.


Zaterdagnamiddag 27 juli trekken we er op uit met eigen vervoer naar 2 tuinen, in Turnhout en Arendonk.
Afspraak 13.30u aan de tuin van Karel en Mia Smets-Verheyen (4000 m²), Watertappingstraat 48, ten noorden van Turnhout in bosrijk gebied. Eigen aanleg naar kleurrijk ontwerp van VVPV-lid Guy Henderieckx, à la Piet Oudolf.
Aansluitend rijden we naar Arendonk (ca 19km). Rond 15.15u-15.30u worden we verwacht in Parktuin 't Poeier van VVPV leden Louis en Josée Hulselmans (ruim 11000m²), Poederstraat 55. Eigen ontwerp en aanleg, 2500 verschillende plantensoorten, tuinornamenten.
We betalen 12€ pp cash voor de inkom tuinen met rondleiding, drankjes en gebak. Inschrijven verplicht voor 18 juli bij Kristel Domen.


Op Zaterdag 24 augustus heten we jullie van harte welkom om 10.00u op onze ledencontacdag bij Plantentuin 'De kleine boerderij', Ossenweg 1, Merksplas.
We starten met een rondleiding met gids, vervolgens is er de lunch met luxe broodjes en we sluiten af met de plantenruil.
In 2007 werd op deze site een bijzondere collectietuin gesticht. Dit is het levenswerk van plantenkweker Jan Oprins, en het botanisch testament van wijlen Harry van Trier (hortensia's). Meerdere plantenbezielers brachten er hun collectie onder. Zoals de mooie pioenen in combinatie met vaste planten van wijlen kweker Guy Vervoort. In de tuin vind je verder een verzameling agapanthussen, magnolia's, daglelies, een heidetuin en een kruidentuin.
Inschrijven voor 14 augustus bij Kristel Domen. Kostprijs €20 pp. Je inschrijving is definitief na overschrijving met vermelding van naam, lidnummer en aantal deelnemers.


Donderdag 19 september om 19.30u komt Martin Hermy een voordracht geven over Bollen en knollen, blijvers of wijkers.
Locatie: Zoersel.