logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2020
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens ongeveer 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2020 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Vrijdag 13 maart: Bijenplanten.
Bijen en hommels zijn noodzakelijk voor de bestuiving en vruchtzetting. Ze zijn verlekkerd op heerlijk geurende planten. Tijdens deze voordracht legt Rik Storme van kwekerij Groenstraat 13 de nadruk op de selectie van planten waar bijen dol op zijn.


Vrijdag 17 april: voordracht over Terrasplanten door Luc Deboosere.
Tijdens de vakantiemaanden fleuren zomerbloeiers het terras of balkon op. Daarna zit je goed met winterharde terrasplanten. Een overzicht van de mooiste terras- en kuipplanten.


Zondag 31 mei: 21ste Plantenbeurs Tuin & Sfeer Izegem, voor de 4de maal op het kasteeldomein Blauwhuis Gentseheerweg te Izegem, van 10u tot 18u.
Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en éénjarigen. Het geheel wordt aangevuld met kunstenaars die hun werk exposeren, of ter plaatse demonstreren. In samenwerking met Isotopia zijn diverse culturele activiteiten geprogrammeerd. En genieten van een goed glas kan in de gelegenheidscafetaria. Thema van de beurs: De tuin van de toekomst.
De inkom is gratis voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen 3 euro. Ruime parking aan het goederenstation in de Dirk Martenslaan.
Graag doe ik nog een oproep voor medewerkers bij de opbouw of afbraak van de beurs, of voor de dag zelf in bar, de infostand of aan de inkom. Ook liefhebbers of kwekers die planten wensen te verkopen zijn welkom: 051/31.91.41.


Zaterdag 13 juni: Tuinreis naar de Sommevallei (FR) met bezoek aan vier mooie tuinen.
Inschrijven via email naar zuidwestvlaanderen@vvpv.be (stuur een mailtje met aantal personen, lidnr, adres en telefoon) of telefonisch bij Marnix 051/31.91.41 of Rik 051/30.61.22.
Kostprijs: 18 euro voor de bus, te storten na bevestiging, en ongeveer 30 euro voor de inkom van de tuinen. Het precieze bedrag wordt later doorgegeven en op de bus opgehaald. Opstapplaats: Izegem.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid