logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2019
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens 25 tot 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2019 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


Vrijdag 14 december stellen 3 leden van de VVPV hun 10 favoriete tuinplanten voor.
Met telkens een paar beelden vertellen ze wat er voor hen zo bijzonder is aan de uitverkoren 10 planten. De aanwezigen kunnen reageren met hun eigen bevindingen.


Vrijdag 18 januari: Nieuwjaarsreceptie, met een terugblik op de voorbije activiteiten en voorstelling van het programma voor het nieuwe jaar.
We kunnen opnieuw gebruik maken van het prachtig gerenoveerde kasteel Wallemote, Kokelarestraat 80 in Izegem. Mis deze unieke kans niet om op een informele wijze nader kennis te maken met het bestuur en de leden van de regio.
Aanvang 19.30u.


Eind januari, begin februari: onze jaarlijkse afspraak in de tuinbouwschool, Zuidstraat 25 te Roeselare: twee avonden over een nog te bepalen onderwerp. Meer info via regionale mailing.


Zaterdag 9 februari: VVPV-Plantendag.
Zoals vorige jaren wordt dit een hoogtepunt voor onze regio. Deze namiddag vindt plaats in cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62 in Izegem.
Om 14u start groenjournalist Marc Verachtert met een voordracht over Tuinen, mee met hun tijd.
Om 16.45u vervolgt tuinarchitect Ron den Dikken (NL) met een voordracht over Tuinierend ouder worden.
Het einde is voorzien rond 19.00u. Zeker niet te missen!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid