logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2020
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens ongeveer 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2020 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


Vrijdag 17 januari: Nieuwjaarsreceptie, met een terugblik op de voorbije activiteiten en voorstelling van het programma voor het nieuwe jaar.
We kunnen opnieuw gebruik maken van het kasteel Wallemote, Kokelarestraat 80 in Izegem. Mis deze unieke kans niet om op een informele wijze nader kennis te maken met het bestuur en de leden van de regio. Aanvang 19.30u.


Donderdag 30 januari en 6 februari: onze jaarlijkse afspraak in de tuinbouwschool, Zuidstraat 25 te Roeselare.
Dit jaar hebben we tuinarchitect Frédéric Boudry uitgenodigd voor een eerste avond over 'Gazon en droogte'. Tijdens de tweede avond behandelt Frédéric 'Tuinieren in drogere omstandigheden'.
Beide avonden starten om 19u.


Zaterdag 8 februari: VVPV-Plantendag.
Zoals vorige jaren wordt dit een hoogtepunt voor onze regio. Deze namiddag vindt plaats in cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62 in Izegem.
Om 14u start Steven De Bruycker van Willaert Boomkwekerij met een voordracht over 'Bladplanten'.
Om 16.45u vervolgt tuinarchitect Tom De Witte (NL) met een voordracht over 'Ontwerpen met vaste planten en bollen'.
Het einde is voorzien rond 19.00u. Zeker niet te missen!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid