logo-achtergrond

Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
Vrijdag 10 januari 2020 nodigen we u en uw partner uit op onze Nieuwjaarsreceptie met een drankje en een hapje, jullie aangeboden door VVPV regio Waas en Dender. We hopen op jullie aanwezigheid voor een gezellige babbel. Ondertussen tonen we foto's van onze tuinbezoeken van het voorbije jaar en vertellen we jullie over onze verdere plannen voor 2020.
We dringen aan om in te schrijven voor 3 januari zodat we niet te weinig hebben maar ook niets moeten weggooien!


Vrijdag 28 februari 2020 neemt François Seghers ons mee naar één van de mooiste plekken op aarde : Costa Rica.
Het regenwoud, het nevelwoud en het tropisch droogwoud herbergen meer dan 12000 plantensoorten waaronder 1300 geregistreerde boomsoorten. 25% van de landoppervlakte bestaat uit nationale parken, wild- en woudreservaten, biologische reservaten of indianenreservaten met een bijzondere beschermingsstatus. Ga mee op reis met François naar deze schatkamer van moeder natuur.


Vrijdag 20 maart 2020 : Bloembollen: een extra dimensie in de (ecologische) siertuin. Lesgeefster is Mieroos Nijsters.
Bloembollen kondigen niet alleen de lente aan door kleur te geven aan het gazon, de boomgaard en de borders. Maar ook in de zomer en herfst brengen ze leven in de tuin en sommige zijn zelfs eetbaar. Voor elk plaatsje in de tuin en voor elk seizoen zijn er gepaste bollen voorhanden en dan hebben we het over heel wat soorten. Hun natuurlijke groeiplaats staat centraal voor hun toepasbaarheid in de tuin. Heel belangrijk ook is de aanschaf: waar komen de gekochte bollen vandaan? Biologische teelt verdient onze steun en voorkeur. Deze infoavond organiseren we in samenwerking met Velt.
Inkom is zoals altijd gratis.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid