logo-achtergrond

Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Vrijdag 20 maart 2020 : Bloembollen: een extra dimensie in de (ecologische) siertuin. Lesgeefster is Mieroos Nijsters.
Bloembollen kondigen niet alleen de lente aan door kleur te geven aan het gazon, de boomgaard en de borders. Maar ook in de zomer en herfst brengen ze leven in de tuin en sommige zijn zelfs eetbaar. Voor elk plaatsje in de tuin en voor elk seizoen zijn er gepaste bollen voorhanden en dan hebben we het over heel wat soorten. Hun natuurlijke groeiplaats staat centraal voor hun toepasbaarheid in de tuin. Heel belangrijk ook is de aanschaf: waar komen de gekochte bollen vandaan? Biologische teelt verdient onze steun en voorkeur. Deze infoavond organiseren we in samenwerking met Velt.
Inkom is zoals altijd gratis.


Vrijdag 24 april stelt Dirk Ampe ons zijn favoriete planten voor.
Dirk, lid van het eerste uur van VVPV, heeft een echte liefhebberstuin, De Pokertuin in Schoten met veel speciale soorten zoals 400 hosta's, 150 soorten varens, 45 epimediums, 7 podophyllums, 7 Paris, 25 roscoeas, 12 thalictrums, 25 speciale pioenen, anemonen, kleine bomen en bijzondere struiken.


Vrijdag 29 mei neemt Annemie Vonck, lid van VVPV Waas en Dender, ons mee op reis naar Somerset met prachtige beelden van de 4-daagse Nationale Tuinreis van VVPV in 2019.
Tuinen die bezocht werden waren Long Barn, Yeo Valley Garden, Westbrook House, TintinHull, East Lambrook, Cothay Manor, Hestercombe Gardens en Colemore.


Zaterdag 6 juni houden we onze eerste ledencontactdag.
Dit jaar zijn we welkom in de tuin van Theo Kessels, lid van VVPV Waas en Dender. In de tuin van ruim 12000 m² vinden we naast vele vaste planten en rozen, heesters en bomen ook een grote fruittuin.
Samenkomst om 13u in de Hennenneststraat 2 te Melsele. Verwelkoming met een glaasje bubbels. Eerst maken we een wandeling door de tuin onder de deskundige leiding van Theo. Er is ook een plantenruil voorzien maar daarover later meer. Om af te sluiten houden we een zomerse BBQ.
Inschrijving bij Johan voor 30 mei en storting van € 15 op rek. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.


Zondag 21 juni gaan we samen op reis met VVPV Antwerpen naar Nederland.
We bezoeken de Kwekerijdagen Bingerden bij Angerlo en de Tuinen van Appeltern. Voor details zie de agenda van regio Antwerpen.


Zaterdag 11 juli gaan we samen op reis met VVPV Antwerpen naar Waals-Brabant en Namen (Wépion - Le Sous-Bois) - andere tuinen, nog te bevestigen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid