logo-achtergrond

Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
Vrijdag 12 januari nodigen we u en uw partner uit op onze Nieuwjaarsreceptie met een drankje en een hapje, jullie aangeboden door VVPV.
We hopen op jullie aanwezigheid voor een gezellige babbel. Ondertussen tonen we foto's van de tuinreizen die Johan het afgelopen jaar maakte en vertellen we jullie over onze verdere plannen voor 2018. We dringen aan om in te schrijven voor 7 januari 2018 zodat we niet te weinig hebben maar ook niets moeten weggooien!


Vrijdag 23 februari komt Jan Van Bogaert, specialist bij de groendienst en hoofdtuinier van Hof ter Saksen in Beveren, ons alles vertellen over Habitat, of de natuurlijke standplaats van planten.
Wanneer planten zich goed voelen op hun standplaats, gaan ze minder schimmelinfecties of schadelijke insecten aantrekken. De habitat is de ideale standplaats voor een welbepaalde plantensoort. Na deze voordracht planten we de juiste plant op de juiste plaats.


Vrijdag 23 maart komt Marc Vermeulen van Nigella Tuinstyling spreken over 'De plantenerfenis van Ernst Pagels'.
Deze Duitse kweker was gefascineerd door het gebruik van planten met een natuurlijk profiel, om die met elkaar te weven tot een natuurlijk geheel. Hij introduceerde meer dan 120 nieuwe cultivars die, in combinatie met andere vaste planten en grassen, aan bod komen tijdens de voordracht.


Stip ook 21 april aan in je agenda want dan gaan we de bloembollenroute volgen die Dirk Ampe van VVPV Antwerpen uitstippelde in Nederlands Limburg.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid