logo-achtergrond

Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
Vrijdag 11 januari nodigen we u en uw partner uit op onze Nieuwjaarsreceptie met een drankje en een hapje, jullie aangeboden door VVPV regio Waas en Dender.
We hopen op jullie aanwezigheid voor een gezellige babbel. Ondertussen tonen we foto's van onze tuinbezoeken van het voorbije jaar en vertellen we jullie over onze verdere plannen voor 2019.
We dringen aan om in te schrijven voor 4 januari zodat we niet te weinig hebben maar ook niets moeten weggooien!


Vrijdag 15 februari neemt Marc Verachtert ons mee naar Japan.
Tijdens de voordracht gidst Marc ons -rijkelijk gestoffeerd met beelden- doorheen de mooiste tuinen, gefotografeerd doorheen al die verschillende momenten. Verwacht geen opsomming van data en namen van bewoners, wel aandacht voor planten die de seizoenen kleuren. Bij elke plant heeft hij een verhaal. Hoe ze gebruikt en/of verzorgd wordt, maar meer nog over de symboliek die ze in zich draagt -zo belangrijk in Japanse tuinen- en hoe ze bijdraagt tot het creëren van het miniatuur landschap waar elke tuin voor gaat en zo bijdraagt tot dat ene ultieme doel: rust creëren.
Ook deel van zijn presentatie: inspiratie om één of meer van deze planten in eigen tuin in te passen. Het kan, want de meeste van de planten doen het ook in ons klimaat, én in onze tuinen, meer dan voortreffelijk.


Vrijdag 15 maart. In 50 Greys of Shade toont Johan, onze voorzitter, ons dat er in de schaduw ook iets kan groeien.
Veel mensen denken namelijk dat planten niet groeien in de schaduw. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen. Met deze schaduwplanten laat jij je schaduwborder schitteren!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid