logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 18 november, 14u: lezing door Guy Windels over twee geslachten die hem nauw aan het hart liggen: Papaver en Hemerocallis, de eendagslelie.
Een jaar of tien geleden was hij al eens bij ons te gast, maar sindsdien hebben kwekers niet stil gezeten en gezorgd voor een hele reeks nieuwe cultivars, niet alleen met een andere kleur maar ook met betere groei en bloeikwaliteit.


Zaterdag 9 december, 14 u verdiepen we ons met Dirk Staels van hortensiakwekerij Ajisai in Damme in het geslacht Hydrangea.
Werden ze tot 20 jaar geleden nog wat smalend bekeken als ouderwetse 'pastoriebloemen', een reputatie die ze deelden met o.a. pioenen, de hedendaagse tuinier weet wel beter. Onmisbare planten zijn het, die, op de juiste plaats geplant, behalve een slok water op zijn tijd weinig eisen stellen en lang en rijkelijk bloeien. Daarbij zijn er cultivars naar ieders smaak, klein en verfijnd tot groot en indrukwekkend. Een blik op de website www.hortensiakwekerij.be zal duidelijk maken dat u deze middag beslist niet mag missen!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid