logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.  Deze uitstap is volgeboekt!

Weekend 30 juni/1 juli: Tweedaagse uitstap naar Midden-Nederland.
We bezoeken de tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein bij Utrecht, waarna we doorrijden naar Hummelo voor een bezoek aan de privé tuin van Piet en Anja Oudolf. In de late namiddag volgen Herma's border en kwekerij in Diepenveen.
We overnachten in Hotel Baars **** in het sfeervolle havenstadje Harderwijk.

Op zondagmorgen bezoek aan de tuinen van Wies Voesten en Lipkje Schat. Lunch met soep en broodjes in De Goldhoorn Gardens, waarna bezoek. Daarna gaat het huiswaarts met tussenstop in Vleuten, waar we de Vlindertuin bezoeken, naar ontwerp van Piet Oudolf aangelegd in het Máximapark. Onderweg naar huis gelegenheid om iets te eten in een wegrestaurant (niet inbegrepen). Terug in SPL rond 22u.

Prijs in totaal: €174. Daarvan is €129 (bus, chauffeur en hotel in HP) te storten op de rekening uiterlijk 15 april; de ingang tot de tuinen, vaak met koffie/thee, + de prijs voor de lunch op zondag bedraagt €45 en wordt in de bus opgehaald. Toeslag éénpersoonskamer: €22,50. Voor zaterdagmiddag boterhammetjes meenemen. Niet inbegrepen: drank aan tafel, avondmaal op zondag, annulatieverzekering.
Inschrijven vanaf 10 maart via pajottenland@vvpv.be of T 02 356 01 76. Opstapplaatsen: Sint-Pieters-Leeuw, Brusselse Ring, Antwerpen.


Zaterdag 14 juli: bezoek aan de Agapanthuskwekerij van Tim Wyckstandt, Jezuietengoed 15, 9880 Aalter en de hydrangeakwekerij Ajisai van Dirk Staels, Antwerpse Heirweg 28 , 8340 Damme.
Beide heren hebben ons het afgelopen jaar in woord en beeld een overzicht gegeven van de vele mogelijkheden die beide plantengeslachten voor de tuin hebben: nu is het tijd om ter plekke te gaan kijken!
Inschrijven verplicht bij Els.
Uitstap met eigen auto's. Afspraak aan de Agapanthuskwekerij om 14u. Wie mensen kan meenemen en wie graag met een ander meerijdt melde dat aan Els die vraag en aanbod op elkaar afstemt zodat we niet met halflege auto's rijden. Richtprijs voor het autodelen: €8.


Zaterdag 8 september: geleid bezoek aan de Museumtuin van Gaasbeek.
Het bezoek aan het park van Groenenberg in april jl. verraste vele deelnemers: 'we wisten niet wat hier allemaal te zien is'. Hoewel Gaasbeek meer bekendheid geniet, o.a. voor zijn collectie lijbomen en vergeten groenten, zal ook deze tuin zeker nog verrassingen in petto hebben: met een gids zie je immers méér!
Graag een mailtje naar Els als je komt.
Kostprijs toegang tuin €5 pp (€4 voor 60+), ter plekke te betalen. Bijeenkomst aan het toegangshek van het park van Gaasbeek om 13.30u.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid