logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 26 januari stellen twee van onze leden, Anja Berlanger en Danielle Clemens, hun 10 favoriete planten voor in woord en beeld.
Iedereen kan inhaken op wat wordt gezegd en zijn eigen ervaringen naast die van de sprekers leggen. Van al dat praten krijgen we dorst: na de pauze heffen we dan ook glas of tas op het nieuwe jaar, elkaars gezondheid en de voorspoed van VVPV. We presenteren een reportage over de tweedaagse naar Nederland en andere uitstappen van 2018, en stellen het programma voor 2019 voor. Daarin is ook dit jaar weer een tweedaagse uitstap opgenomen: waarheen en wanneer, dát vertellen we op 26 januari.


Zaterdag 23 februari: spreekbeurt door Luc Van Duyse over Clematis.
Ze mogen in geen tuin ontbreken en kunnen voor bloemen zorgen van het vroege voorjaar tot de herfst. Ze zijn er van hoog tot hoger, in pastel- of donkere kleuren, met kleine en grote bloemen, kortom voor elk wat wils. De spreker zal ook duidelijk maken wanneer we moeten snoeien en welke voeding en verzorging ze nodig hebben om optimaal te groeien en te bloeien.


In april voorzien we weer een plantenruil en/of verkoop tegen vriendenprijsjes.
Als u in het voorjaar gaat verplanten en scheuren en al doende meer hebt dan u zelf kunt gebruiken, kunt u daar zeker een ander lid een plezier mee doen. Meer info volgt in het tijdschrift van maart.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid