logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 7 april bezoeken we het domein Groenenberg in Vlezenbeek, waar een aantal jaren geleden een grote collectie met verschillende soorten narcissen werd aangeplant. Er zijn trompetnarcissen, groot- en kleinkronige, dubbele, Triandruscultivars en vele andere, botanische en cultuurvormen.
Bijeenkomst om 14u op de parking van kasteel Gaasbeek, dat tegenover Groenenberg ligt.


Vrijdagavond 20 april, 20u komt Marc Vermeulen ons De plantenerfenis van Ernst Pagels voorstellen.
Deze kweker uit de Duitse provincie Ostfriesland kennen velen van de gelijknamige Salvia. Maar hij heeft tientallen goede, sterke planten op de markt gebracht die juist dàt waren wat aanhangers van de opkomende natuurlijk ogende stijl zochten.


Zaterdag 26 mei : daguitstap met bus.
We bezoeken de Open Dagen op kwekerij Vervoort in Kapellen, gespecialiseerd in pioenen die rond die tijd volop bloeien. We bezoeken ook het Arboretum Kalmthout (met gids) en gaan nog eens langs in de tuin van Dirk en Vera Ampe in Schoten. We waren er een jaar of vijf geleden en wie toen mee was zal zeker graag nog eens teruggaan. Wie toen niet mee was zal van de ene verbazing in de andere vallen.
Kostprijs: €28 te storten op rekening (geldt als inschrijving), €5 in contanten wordt opgehaald in de bus.


Weekend 30 juni/1 juli: Tweedaagse uitstap naar Midden-Nederland.
We bezoeken de tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein bij Utrecht, waarna we doorrijden naar Hummelo voor een bezoek aan de privé tuin van Piet en Anja Oudolf. In de late namiddag volgen Herma's border en kwekerij in Diepenveen.
We overnachten in Hotel Baars **** in het sfeervolle havenstadje Harderwijk.

Op zondagmorgen bezoek aan de tuinen van Wies Voesten en Lipkje Schat. Lunch met soep en broodjes in De Goldhoorn Gardens, waarna bezoek. Daarna gaat het huiswaarts met tussenstop in Vleuten, waar we de Vlindertuin bezoeken, naar ontwerp van Piet Oudolf aangelegd in het Máximapark. Onderweg naar huis gelegenheid om iets te eten in een wegrestaurant (niet inbegrepen). Terug in SPL rond 22u.

Prijs in totaal: €174. Daarvan is €129 (bus, chauffeur en hotel in HP) te storten op de rekening uiterlijk 15 april; de ingang tot de tuinen, vaak met koffie/thee, + de prijs voor de lunch op zondag bedraagt €45 en wordt in de bus opgehaald. Toeslag éénpersoonskamer: €22,50. Voor zaterdagmiddag boterhammetjes meenemen. Niet inbegrepen: drank aan tafel, avondmaal op zondag, annulatieverzekering.
Inschrijven vanaf 10 maart via pajottenland@vvpv.be of T 02 356 01 76. Opstapplaatsen: Sint-Pieters-Leeuw, Brusselse Ring, Antwerpen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid