logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 14u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Weekend van 1 en 2 juni: tweedaagse busuitstap naar Normandië.
We bezoeken beroemde parktuinen als Bois des Moutiers en Vastérival in de buurt van Dieppe, en kunnen in de omgeving van Rouen ons hart ophalen aan de talloze vaste planten en rozen in de romantische Jardin d' Angélique of le Jardin de Valériane, die naast de Engels geïnspireerde tuin ook een recenter deel met een geheel andere beplantingswijze kent. Agapanthe is dan weer een grote eigentijdse tuin met een structuur van muurtjes, paden, hoge en lage hagen en waterpartijen, vol planten maar zonder gazon. Grassen vinden we in overvloed in Jardin Plume, naast hagen, zowel laag en strak geschoren als hoog en golvend, een boomgaard en een bloemenweide, maar ook borders vol vaste planten.
Prijs: bij het ter perse gaan van het tijdschrift van maart waren nog niet alle onderdelen van de prijs bekend maar die zal vermoedelijk rond
€ 200 liggen. Wordt meegedeeld bij inschrijving. De toegang tot de tuinen, sommige met gids, is niet inbegrepen en bedraagt € 70. Inschrijving via Els.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid