logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 14u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 16 november, 14u hebben we twee leden van regio Leuven uitgenodigd, die allebei een zwak hebben voor Winterbloeiers.
En wat verwarmt het hart van een tuinier meer dan in volle winter plots bloemen te zien verschijnen in de tuin? Herman Buttiens presenteert verschillende soorten winterbloeiende heesters, Julien Liekens zal het vooral over toverhazelaars hebben.


Zaterdag 7 december, 14u sluit Rik Storme dit werkingsjaar af met een voordracht over tuinplanten waar behalve de tuineigenaar vooral ook de bijen veel plezier van hebben.
Bijen hebben het al enkele jaren moeilijk, en dat is ook voor de mens niet goed: wij leven van planten en van dieren die zich voeden met planten. Sterke terugval van het bijenbestand is een bedreiging voor de bestuiving en de diversiteit van de plantenwereld, en dus ook van ons voedselaanbod. Spreker laat zien hoe we bij-vriendelijk kunnen tuinieren en welke planten zowel esthetisch als een voedselbron voor bijen zijn.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid