logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus blijven alle binnenactiviteiten voorlopig geannuleerd!

Deze activiteit is afgelast!

Op zaterdag 17 april: Magnoliawandeling met gids in het arboretum Wespelaar.
Het arboretum is 20 ha groot en telt een plantencollectie van wereldformaat. Je vindt er maar liefst 3000 soorten en variëteiten en meer dan 10 000 bomen en struiken. Het arboretum heeft één van de grootste collecties magnolia's ter wereld. De meeste mensen kennen alleen de Magnolia stellata of de M. x soulangeana maar er bestaan nog veel meer spectaculaire soorten en selecties. Geelbloeiende magnolia's zijn tegenwoordig erg gewild. Een aantal van de mooiste werden in Wespelaar geselecteerd en benoemd. Magnolia 'Daphne' is de meest bekende. De meeste beverbomen vind je in de magnoliaweide. In de lente waan je je hier in een sprookjesbos. Wij nodigen jullie dan ook graag uit om die dag samen met ons onder leiding van een gids deze unieke magnoliashow te gaan bewonderen.
De wandeling start om 14u. We verzamelen om 13.50u aan de ingang van het arboretum, Grote Baan 63, 3150 Haacht-Wespelaar (rode poort). Inschrijven kan door vóór 10 april te mailen naar regiolimburg@vvpv.be. Kostprijs: € 7,5 voor inkom en gids. Gelieve dit bedrag pas over te schrijven op de rekening van VVPV Limburg als je van ons een bericht krijgt dat de wandeling kan doorgaan (coronamaatregelen).Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid