logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zaterdag 3 juli stellen Fernand en Viviane Cluyssen-Poelmans hun tuin speciaal en alleen open voor leden van VVPV.
De tuin, 25 are groot en gelegen aan de Ontginningsstraat 25 te Houthalen, bestaat uit verschillende tuinkamers. Elke tuinkamer heeft zijn eigen thematische invulling met soms zeldzame planten, struiken en klimplanten. Borderliefhebbers laten zich verrassen door leuke combinaties en planten op basis van kleuren en bladvormen. Zoals in het tijdschrift vermeld werden er in 2019 en 2020 belangrijke renovaties doorgevoerd. Je kan de tuin bezoeken in de voormiddag om 10u of in de namiddag om 14u.
Inschrijven is verplicht en kan met een mailtje naar regiolimburg@vvpv.be of door te telefoneren naar 011/431748 vóór 28 juni. Er worden geen versnaperingen voorzien en toiletbezoek is niet mogelijk. De inkom van € 3 per persoon is ter plaatse te betalen.


Samenwerking regio's Leuven en Limburg

Op zondag 5 september organiseren VVPV Leuven en VVPV Limburg samen een ledendag op het domein Sint-Jansbergklooster, Sint-Jansbergstraat 9 in Zelem (Halen), rekening houdend met de dan geldende corona maatregelen.

Wat valt er die dag allemaal te beleven?

Een plantenmarkt (van 14 tot 17.30u) waar leden en kwekers planten en natuurgerelateerde producten kunnen kopen en verkopen.
Een historische wandeling door en rond de gebouwen van het klooster en een bomenwandeling langs de unieke collectie bomen en heesters in het park.
Een workshop handgebonden boeket met dahlia's en bloemen uit de tuin van Ria Coenen (€3).
Fijnproevers kunnen tussendoor genieten van een smulmoment met Limburgse vlaai en koffie (€6) en/of vanaf 18.30u aanschuiven voor een culinaire barbecue (€30): brochette van hoevekip, rundshamburger, BBQ-worst, diverse salades en koude sauzen, aardappel in de schil, pastasalade, warme peper en champignonsaus.

Hoe deelnemen en inschrijven?

Het bezoek aan de plantenmarkt is gratis en kan zonder inschrijving. Inschrijven is wel verplicht, maar gratis voor standhouders die planten willen verkopen en voor deelnemers aan de wandelingen. Inschrijven voor de workshop bloemschikken, de taart met koffie en de barbecue is eveneens verplicht maar er moet bovendien voor betaald worden. De workshop betaal je ter plaatse, taart en barbecue nadat je de rekening per e-mail ontvangen hebt. Die wordt pas verstuurd op het moment dat we quasi zeker zijn dat de ledendag kan doorgaan. Het coronavirus en slecht weer kunnen mogelijk roet in het eten gooien.

Inschrijven kan vóór 15 augustus via dit INSCHRIJVINGSFORMULIER. Het formulier invullen is heel eenvoudig maar wie het hier echt moeilijk mee heeft, kan het telefonisch doen: 0473 757567.

Leden van alle regio's zijn welkom als standhouder én als bezoeker!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid