logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Zondag 19 november geeft Thierry Van Paemel een lezing over Helleborus en andere winterbloeiers.
Thierry en zijn gezin delen een passie voor Helleborus en hebben in hun kwekerij Het Wilgenbroek in Oostkamp een uitzonderlijk assortiment van deze winterbloeiers bijeengebracht. Het spreekt voor zich dat een groot deel van de lezing aan deze plant zal gewijd worden. Thema's als veredeling, doelstellingen kwekerij, huidige situatie en toekomst van Helleborus, onderhoud en aanplanting komen hierbij uitgebreid aan bod. Er zijn echter nog heel wat andere heesters en planten die in de winter onze tuinen kunnen opfleuren. Thierry zal ons aan de hand van foto's een overzicht geven van interessante winterbloeiers (waaronder een aantal uitzonderlijke ongekende heesters) en hun bijzonderheden (geur en kleur).


Zondag 10 december brengt Christophe Crock, tuinarchitect en hoofdtuinier van het Arboretum Wespelaar en Herkenrode, verslag uit van een 20-daagse reis naar Sikkim, een kleine provincie in het noordoosten van India. Sikkim is één van de rijkste plekken ter wereld op gebied van biodiversiteit en zeer interessant op botanisch vlak omdat er omwille van de grote hoogteverschillen alle soorten klimaten voorkomen, van tropisch warm tot alpijns. Meer informatie in het decembernummer.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid