logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Zondag 15 oktober hebben we ons eigen VVPV-lid Harrie de Vries weer te gast met een reisreportage.
Deze keer zal hij ons beelden tonen van een aantal bijzondere Tsjechische rotstuinen en neemt hij ons mee op reis naar Armenië, Kirgizië (of Kirgistan) en Duitsland waar hij weer een keur aan interessante en bijzondere planten gefotografeerd heeft die hij uitvoerig en deskundig zal beschrijven.


Zaterdag 21 oktober viert VVPV haar 25-jarig jubileum met een daguitstap en feestmaaltijd.
In de voormiddag bezoeken wij samen met regio Leuven de Vlindertuin van tuinontwerpster Annemie de Roye in Bonheiden. Zie voor verdere info onder Leuven.
Vertrek: carpoolparking Lummen 9u30; carpoolparking Aarschot 10u; carpoolparking Herent 10u15.
Inschrijven kan tot en met 15 september (behoudens vroegere afsluiting) door te bellen naar Ria Coenen mailen naar regiolimburg@vvpv.be.
De inschrijving is pas geldig na overschrijving van € 50 pp op het rekeningnummer van regio Limburg met vermelding van lidnummer en opstapplaats.


Zondag 19 november geeft Thierry Van Paemel een lezing over Helleborus en andere winterbloeiers.
Thierry en zijn gezin delen een passie voor Helleborus en hebben in hun kwekerij Het Wilgenbroek in Oostkamp een uitzonderlijk assortiment van deze winterbloeiers bijeengebracht. Het spreekt voor zich dat een groot deel van de lezing aan deze plant zal gewijd worden. Thema's als veredeling, doelstellingen kwekerij, huidige situatie en toekomst van Helleborus, onderhoud en aanplanting komen hierbij uitgebreid aan bod. Er zijn echter nog heel wat andere heesters en planten die in de winter onze tuinen kunnen opfleuren. Thierry zal ons aan de hand van foto's een overzicht geven van interessante winterbloeiers (waaronder een aantal uitzonderlijke ongekende heesters) en hun bijzonderheden (geur en kleur).


Zondag 10 december brengt Christophe Crock, tuinarchitect en hoofdtuinier van het Arboretum Wespelaar en Herkenrode, verslag uit van een 20-daagse reis naar Sikkim, een kleine provincie in het noordoosten van India. Sikkim is één van de rijkste plekken ter wereld op gebied van biodiversiteit en zeer interessant op botanisch vlak omdat er omwille van de grote hoogteverschillen alle soorten klimaten voorkomen, van tropisch warm tot alpijns. Meer informatie in het decembernummer.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid