logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op dinsdag 1 mei is VVPV Limburg weer met een promotiestand aanwezig op de plantendag in Bokrijk.
Ria Coenen zal weer een interessant assortiment vaste planten te koop aanbieden aan democratische prijzen. Leden die onze stand bezoeken krijgen een gratis plantje op vertoon van hun lidkaart.


Zaterdag 19 mei organiseren wij twee activiteiten: een workshop vermeerderen van vaste planten en hydrangea's alsook een bezoek aan de irissentuin van Etienne Nouwen.
Voor beide activiteiten is het aantal deelnemers beperkt en is inschrijven verplicht. Aan de workshop kunnen zowel in de voormiddag als in de namiddag 20 leden deelnemen, die steeds verdeeld worden in twee groepjes van 10 personen. Die helft van iedere groep leert bij Ria Coenen hoe ze vaste planten moeten stekken, scheuren en terugknippen (Chelsea chop), terwijl Karel Kesteloot de andere helft toont hoe hij hydrangea's vermeerdert en snoeit.

De workshop gaat door bij Ria Coenen thuis (Hekstraat 145, Beringen). De eerste sessie van 9.30u tot 12.30u, de tweede sessie van 13.30u tot 16.30u. Inschrijven telefonisch of per mail bij Ria vanaf zaterdag 10 maart. Bijdrage voor deze activiteit met drankje en koek bedraagt €3.

In de tuin van Etienne Nouwen voert een slingerend pad tussen fruitbomen de bezoeker langs 360 verschillende moderne hoge baardirissen en sibirica's in bloei, afgewisseld met een 60-tal Austinrozen en vele hydrangea's, epimediums, mos-phloxen en andere vaste planten. Op een aparte locatie bevinden zich zo'n 2000 verschillende eigen hybriden van hoge baardiris en 50 zaailingen van papaver orientale, hopelijk allemaal in bloei. Er kunnen maximum 15 leden tegelijk rondgeleid worden; rondleidingen om 10, 14 en 18u. Indien volgeboekt kan er nog een bijkomende rondleiding ingericht worden op vrijdag 18 mei om 18u.
Afspraak aan de ingang van de tuin te Heusden-Zolder, Kanunnik Davidlaan 18. Gratis toegang. Inschrijven kan vanaf zaterdag 10 maart door te telefoneren of te mailen naar Etienne Nouwen: 011/533488 of fc269441@skynet.be.


Zaterdag 16 juni: Daguitstap met de bus naar tuinen in de provincie Antwerpen en Noord-Brabant in Nederland.
Wij bezoeken Parktuin 't Poeier in Arendonk. Deze tuin is ruim 1ha groot en aangelegd door de eigenaars. Dat er dynamiet ('t poeier) in de tuin zit, zullen de eigenaars ons wel duidelijk maken tijdens de rondleiding. Nadien verplaatsen wij ons naar het landgoed Jorissenhoeve in Schijf (Nederland): een sfeervolle tuin met vijver, waterpartijen, moestuin en een bloemenhof rond de oorspronkelijke herenhoeve. Als afsluiter gaan wij de Pokertuin in Schoten bezoeken. De tuineigenaars voorstellen zal waarschijnlijk niet nodig zijn. Deze tuin is een echte verzameltuin en zonder meer de moeite waard.
De kostprijs van de bus bedraagt €22; de toegang tot de tuinen (€15) wordt op de bus opgehaald. Vertrek om 9u op de carpoolparking te Lummen. Thuis omstreeks 19u.
Inschrijven kan pas vanaf zaterdag 10 maart bij Fernand Cluyssen: 011/523543 of ferdinand.cluyssen@telenet.be. Betaling van €22 pp pas na bevestiging van inschrijving op rekening van regio Limburg met vermelding van lidnummer. Inschrijving pas definitief na betaling.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid