logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Dahlia's zijn weer in de mode. Niet alleen in boeketten maar ook in onze borders krijgen ze terecht weer een prominente plaats.
Frans Sturm uit Heinkenszand in Zeeland is al 50 jaar verknocht aan deze Mexicaanse schoonheden. In zijn tuin zullen er dit jaar maar liefst 800 soorten staan te pronken. Frans ontwikkelde zelf heel wat nieuwe cultivars en behaalde meerdere keren de eerste plaats in het Nederlands Kampioenschap.
Op zondag 7 april komt hij een lezing geven over zijn uit de hand gelopen hobby. Tijdens zijn presentatie die de naam Van Dahliastek tot Dahlia-showbloem kreeg, doorloopt hij samen met ons het traject vanaf het planten tot en met het rooien en bewaren in winteropslag. Voor en na de lezing zal Frans knollen te koop aanbieden. Deze staan niet op zijn website en zijn dus bijna exclusief in de losse verkoop te koop. Leden kunnen ook knollen bestellen via zijn website www.zeelanddahlia.nl. Frans brengt die bestellingen dan mee, zo hoeft u geen verzendkosten te betalen.


In het weekend van 27-28 april bezoeken we enkele beroemde tuinen in Kent, East Sussex en Surrey.
Op zaterdag zijn dat Sissinghurst Castle Garden en Pashley Manor Garden. We overnachten in hotel Double Tree by Hilton Woking **** waar een avondmaal voorzien is. Op zondag genieten we de hele dag van al het moois dat RHS Wisley Gardens ons in de lente te bieden heeft.
Voor snelle beslissers zijn er nog enkele vrije plaatsen. Opstapplaatsen: Lummen, Herent, Oostkamp. Gelieve voor meer informatie te bellen of mailen naar Fernand Cluyssen (011/523543 - ferdinand.cluyssen@telenet.be) of regiolimburg@vvpv.be.


Op dinsdag 1 mei is VVPV Limburg weer met een promotiestand aanwezig op de plantendag in Bokrijk.
Ria Coenen zal weer een interessant assortiment vaste planten te koop aanbieden aan democratische prijzen. Leden die onze stand bezoeken krijgen een gratis plantje op vertoon van hun lidkaart.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid