logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zondag 21 januari mogen we onze bekendste Limburgse tuinarchitecte Dina Deferme nog eens verwelkomen. Haar lezing draagt net als haar nieuwe boek de titel: Magie van een Tuin.
Wetenswaardigheden over tuinontwerpen, plantencombinaties, de keuze van kleuren. Maar ook praktische tips over snoeien en bemesten. Mooi geïllustreerd met beelden van tuinen van lente tot winter. En dat alles gebracht met een ongeëvenaarde passie voor tuinen en planten.
Daarna maken we nog tijd om nieuwjaarswensen uit te wisselen, ons programma voor 2018 voor te stellen, te luisteren naar de wensen en verzuchtingen van onze leden of om gewoon eens bij te babbelen. Naar jaarlijkse gewoonte bieden wij de leden uiteraard weer een kop koffie of thee aan met een lekker stuk Limburgse vlaai.


Op zondag 18 februari hebben we onze beroemde en gepassioneerde galantofiel Valentin Wijnen weer te gast.
Hij zal het in zijn lezing deze keer hebben over de nieuwste Belgische sneeuwklokjes die door Belgen werden geselecteerd en benoemd. Maar uiteraard vertelt hij dan ook graag over de nieuwste trends, de evolutie van wit naar 'gekleurde' sneeuwklokjes, de rage die misschien haar hoogtepunt heeft bereikt, maar ook over de gewone verzorging en vermeerdering van Galanthus en hoe je moet optreden tegen ziekten en schimmels.


Op zondag 18 maart komen Karel Kesteloot en Griet S'heeren ons ervan overtuigen dat er voor elke tuin een mooie Hydrangea is te vinden.
Er is zelfs keuze te over. Meerdere soorten voor schaduw en zon, van 0,60 m tot 2,50 m en nog hoger. De bloemkleur kan wit zijn, maar ook rood, roze/blauw en er zijn zelfs bicolore bloemen. Niet te vergeten de winterhardheid, het gemakkelijk onderhoud en het eenvoudig snoeien. Het komt allemaal tijdens deze interessante lezing aan bod.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid