logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zaterdag 19 juni bezoeken wij de Bommeltuin in Hamont en kwekerij De Kleine Oase in Weert (Nederland). Deze uitstap gebeurt met eigen vervoer.
De Bommeltuin is 21 are groot en gelegen Koleneind 78 in Hamont. De tuin is 12 jaar oud en een eigen creatie van de eigenaars Wendy Ras en Bart Boonen. Het is een verzameltuin met meer dan 500 soorten vaste planten, klimmers en bomen. Door schuil- en nestplaatsen te voorzien, proberen de eigenaars zo divers mogelijk dierlijk leven naar de tuin te lokken zodat ze ecologisch kunnen tuinieren. Je zal er dan ook veel aantrekkelijke planten voor B-ijen en h-OMMEL-s vinden. Vandaar de naam die ze aan hun tuin gaven.
De inkom, ter plaatse te betalen, bedraagt € 3. Cake, koffie of thee inbegrepen.

Kwekerij De Kleine Oase, gelegen aan de Geuzendijk 40 in Weert is een gezellige stek met vaste en bijzondere planten. Het hele jaar door zijn de eigenaars op zoek naar nieuwigheden. www.dekleine-oase.nl

Normaal gezien starten we om 14u met het tuinbezoek. Mocht de groep deelnemers echter te groot zijn, delen wij voorafgaandelijk de groep in twee. De eerste groep zal dan beginnen met een bezoek aan de tuin, de andere bezoekt eerst de kwekerij. Alle deelnemers zullen dan tijdig per
e-mail verwittigd worden tot welke groep ze behoren en waar er gestart wordt.
Inschrijven is verplicht en kan door ten laatste op 10 juni te mailen naar regiolimburg@vvpv.be


Samenwerking regio's Leuven en Limburg

Op zondag 5 september organiseren VVPV Leuven en VVPV Limburg samen een ledendag op het domein Sint-Jansbergklooster, Sint-Jansbergstraat 9 in Zelem (Halen), rekening houdend met de dan geldende corona maatregelen.

Wat valt er die dag allemaal te beleven?

Een plantenmarkt (van 14 tot 17.30u) waar leden en kwekers planten en natuurgerelateerde producten kunnen kopen en verkopen.
Een historische wandeling door en rond de gebouwen van het klooster en een bomenwandeling langs de unieke collectie bomen en heesters in het park.
Een workshop handgebonden boeket met dahlia's en bloemen uit de tuin van Ria Coenen (€3).
Fijnproevers kunnen tussendoor genieten van een smulmoment met Limburgse vlaai en koffie (€6) en/of vanaf 18.30u aanschuiven voor een culinaire barbecue (€30): brochette van hoevekip, rundshamburger, BBQ-worst, diverse salades en koude sauzen, aardappel in de schil, pastasalade, warme peper en champignonsaus.

Hoe deelnemen en inschrijven?

Het bezoek aan de plantenmarkt is gratis en kan zonder inschrijving. Inschrijven is wel verplicht, maar gratis voor standhouders die planten willen verkopen en voor deelnemers aan de wandelingen. Inschrijven voor de workshop bloemschikken, de taart met koffie en de barbecue is eveneens verplicht maar er moet bovendien voor betaald worden. De workshop betaal je ter plaatse, taart en barbecue nadat je de rekening per e-mail ontvangen hebt. Die wordt pas verstuurd op het moment dat we quasi zeker zijn dat de ledendag kan doorgaan. Het coronavirus en slecht weer kunnen mogelijk roet in het eten gooien.

Inschrijven kan vóór 15 augustus via dit INSCHRIJVINGSFORMULIER. Het formulier invullen is heel eenvoudig maar wie het hier echt moeilijk mee heeft, kan het telefonisch doen: 0473 757567.

Leden van alle regio's zijn welkom als standhouder én als bezoeker!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid