logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Op vrijdag 12 mei kunnen 20 VVPV-leden mee met de bus ingelegd door tuinclub Passiflora naar de Tuindagen van Beervelde.
Vertrek om 8.15u op de parking van Bertem-dorp (op de Leuvense/Tervuurse Steenweg inslaan aan de lichten ter hoogte van de Louis Delhaize).
Prijs: €25 (later te betalen) voor bus, fooi chauffeur en toegangsticket.
Inschrijven bij Erna tot 6/5 (erna_verplancke@yahoo.co.uk). Het rekeningnummer krijg je na inschrijving.


Zaterdag 20 mei spreken we om 14u30 af aan de Abdijsite van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, in Hasselt, waar Myriam Jamaers ons zal rondleiden in het 2ha grote Kruidenpark waar ca. 500 verschillende kruiden en kruidachtige planten groeien.
Om 18u worden we verwacht op de pioenenkwekerij Graefswinning in Nieuwerkerken, Diestersteenweg 222, waar Jeannine Lemmens samen met ons zal wandelen tussen de pioenen op de proefvelden.
Inschrijven bij Griet voor 10 mei is verplicht. Laat weten of je rijdt of eventueel wil meerijden (à €7 pp). Voor de rondleidingen betaal je €10.


Op zaterdag 10 juni gaan we op daguitstap naar de provincie Luxemburg.
Eerst stoppen we in de collectietuin van Léopold Delvaux. Een 2ha groot natuurlijk park rond het huis 'Erlonfouet'. 700 botanische en oude rozen, ontelbare eiken, liquidambars, acers, cornussen, viburnums etc. vormen de ruggengraat van de verzameling.
'Le Bouillon Blanc' van Hughes Fernet is een natuurlijke tuin van 50a met vele vaste planten, grassen, struiken en hydrangea's alsook een moestuin met bijzondere groenten.
Onze laatste halte is 'L'Enclos' in Sberchamps, een 'Engelse' tuin ontworpen door Brigitte de Villenfagne.
Vertrek: 8u10 carpool Aarschot, 8u30 carpool afrit Herent E314, thuiskomst voorzien rond 20u00. Inschrijven voor 25 mei. Prijs: €18 (bus), €9 voor de tuinen. Boterhammetjes meenemen. Inschrijving is pas geldig na tijdige betaling van het bedrag voor de bus. De toegang voor de tuinen wordt in de bus opgehaald.


Voor onze jaarlijkse Tuinbabbel zijn we op zaterdag 1 juli om 14u welkom in de tuin van onze leden Herman Buttiens en Karine Willems.
Meer info in het tijdschrift van juni.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid