logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Zaterdag 7 en zondag 8 juli: Tweedaagse tuinreis naar het Brugse Ommeland en Zeeuws-Vlaanderen.
Op zaterdag brengen we een bezoek aan Lens Roses in Oudenburg o.l.v. Rudy Velle en de tuin van tuinaannemer Wim Van Wassenhove in Zedelgem. Vervolgens kwekerij Jan De Busschere in Assebroek, dé specialist in Salvia, en de Tuin van Katrien en Paul in Oedelem naar een schitterend ontwerp van Chris Ghyselen.
Op zondag bezoeken we met Maurice Vergote (!) het Kasteel van Oostkerke met borders die in de jaren '30 ontworpen werden door Mien Ruys en later herbeplant door André Van Wassenhove en Maurice Vergote, het geheel perfect geïntegreerd in het idyllische polderlandschap; verder de Tuin de Waele in Retranchement, een romantische tuin met tuinkamers die verrassend met elkaar verbonden zijn, volle gemengde borders en heel veel (oude) rozen. Tuin Bijsterveld in Assenede ligt rond een 15de eeuwse omwalde hoeve en werd indertijd ontworpen door Nina Balthau, nu met passie in ere gehouden door Birgit Rouseré. Tenslotte bezoeken we nog Kwekerij Ferdinandushof in Overslag, waar Wilko Karmelk bijzondere planten en eigen selecties aanbiedt. Je kunt er inspiratie opdoen, wandelend tussen de diverse borders in cottagestijl.

Hotel: Van Der Valk **** in Oostkamp.
Inschrijving: Vanaf 10 maart bij Griet. Prijs: €220 (supplement 1p. kamer is €36). Daarin zijn begrepen: overnachting met ontbijt, diner, lunch zondag, toegang tuinen, bus, chauffeur. Niet inbegrepen: drank en lunch zaterdag.
Inschrijving is definitief na bevestiging van plaats en betaling van €150 op rekening van regio Leuven. De rest wordt contant afgerekend in de bus.
We zijn genoodzaakt om annulatiekosten aan te rekenen, meer details bij inschrijving.


Op zaterdag 1 september maken we een daguitstap naar de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
We bezoeken eerst De Tuynkamer in 's Gravenmoer waar Peter en Anne-Marie van Woensel een liefhebberstuin in cottagestijl aanlegden. Daarna gaan we naar het mooie Hof 't Einde van Tiny en Beppie Van Esch. Hier eten we onze boterhammetjes op.
In de namiddag houden we halt bij De Verwondering in Den Hout, de 'belevingstuin' van Arjan Van Dijk. Het experimenteren met planten, vormen en kleuren voelt als het werken aan een kunstobject, waarvan het resultaat pas veel later te zien is. We eindigen in het ronduit schitterende Landgoed Jorissenhoeve in Schijf met rond de herenhoeve mooie waterpartijen, vijver, moestuin en bloemenhof.
De bus kost €22. De toegang tot de tuinen (€22) wordt op de bus opgehaald.
Vertrek om 8u30 op de carpoolparking afrit Herent E314 (Mechelsesteenweg), 8u50 carpool Aarschot en eventueel carpool Lummen. De thuiskomst is voorzien omstreeks 20u.
Inschrijven bij Griet en na bevestiging van plaats betaling van €22 pp op de rekening van regio Leuven met vermelding van opstapplaats.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid