logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Tijdens onze Nieuwjaarsreceptie blikken we terug op een zeer geslaagd VVPV-jaar met vele mooie activiteiten.
Bij een hapje en een drankje stellen we het programma van het nieuwe jaar voor. Dit is ook het uitgelezen moment om te luisteren naar jullie, hopelijk talrijke, voorstellen. Allen welkom op vrijdag 18 januari vanaf 20u.
Inschrijven verplicht bij Griet voor 4 januari.


Op vrijdag 15 februari om 20u verwelkomen we Hub Driessen met een voordracht over de Dutch Wave.
Zowat 15 jaar geleden ontstond deze op de natuur geïnspireerde 'nieuwe stijl' van tuinaanleg: een meer dynamische, los ogende beplanting met aandacht voor bladvorm, bloei, textuur, stengel, afsterven. Deze naturalistische stijl resulteert in een minder bewerkelijke tuin die het jaar rond aantrekkelijk is. Piet Oudolf is in onze contreien de meest bekende en invloedrijke vertegenwoordiger van deze trend die wellicht het tuinieren van de 21e eeuw wordt. Aan de hand van foto's van enkele voorbeeldtuinen in Nederland maken we er uitgebreid kennis mee.


'Hoe en wanneer moet ik mijn rozen snoeien?' is een jaarlijks weerkerende vraag bij vele tuiniers.
Op vrijdag 15 maart om 20u zal medelid Jos Rogiers (voorzitter van de 'Rozenvrienden') ons met deskundigheid daarin wegwijs maken want 'rozen goed snoeien, doet ze mooi bloeien'. Ook zal hij ons laten kennismaken met een aantal interessante nieuwe rozen.


Op zaterdag 16 maart om 9u30 volgt een Praktijkles rozen snoeien: wat we tijdens de voordracht leerden, zal Jos Rogiers nu in zijn privétuin demonstreren.
Wie wil mag een snoeischaar meebrengen en ter plekke, onder zijn leiding, al wat oefenen. Om praktische redenen wordt de groep beperkt tot 20 deelnemers met, indien nodig, een tweede sessie in de namiddag.
Inschrijven bij Griet voor 2 maart is verplicht. De bijdrage van € 3 wordt ter plekke betaald.




Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid