logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Zaterdag 14 september plannen we een busuitstap richting Malmédy.
We beginnen bij Jean Nickell. Zijn tuin, een meesterwerk van hedendaagse tuinarchitectuur, toont een mooi samenspel tussen structuur en meer natuurlijkheid. Het geheel van 1ha ligt op een helling in een schitterende omgeving.
Na de middag gaan we naar de goed aangeschreven kwekerij van Frédéric Gabriël en/of de alom gekende rozenkwekerij (met rozentuin) van Daniël Schmitz.
We sluiten de dag af met een bezoek aan de tuin van Claudine Leclercq, een gepassioneerde tuinierster. Haar tuin van 30 are in Nessonvaux biedt een prachtig uitzicht op de vallei van de Vesdre. Hier veel vaste planten, vooral voor droge grond. Door de vele siergrassen is de tuin op haar hoogtepunt in september.
Vertrek: in Aarschot op de carpoolparking om 8.50u en om 9.10u op die van Herent. Thuiskomst: ca 19.30u. Inschrijving is pas definitief na betaling van € 18 op rekening BE94 7340 2754 8514, KREDBEBB van de VVPV regio Leuven voor 25 augustus. Toegangen tuinen, € 12 ter plekke te betalen.


Op zaterdag 5 oktober bezoeken we het Planten - en tuinfeest van Aywiers te Lasne (Rue de l'Abbaye, 14, B-1380 Lasne).
Op deze tuinbeurs staan vele internationale exposanten zoals Thierry Delabroye uit Noord-Frankrijk. De tuin van 7 hectare is ook het bezoeken waard.
Inschrijven bij Griet voor 15 september. Geef ook mee of je wil rijden. Wie meerijdt betaalt € 9. Toegang: € 12, ter plekke te betalen of € 10 als je je ticket zelf online boekt.


  De datum, vermeld in het tijdschrift van september, is foutief!

Op vrijdag 18 oktober verwelkomen we Joyce Oomen met een voordracht over De ontdekking van de wondere wereld van wisselbeplanting.
Het gebruik van bijzondere en makkelijke eenjarigen is nog te weinig gekend. Joyce legt uit hoe deze planten je tuin en potten gedurende een lange tijd sieren, mits de juiste combinatie en standplaats.
Allen welkom om 20u.


Gerrie Veenstra van kwekerij en tuin 'De Botterhutte' geeft een lezing over Bijzondere planten het hele jaar door.
Een tuin moet het hele jaar door wat te bieden hebben en iedere tuinliefhebber is op zoek naar bijzondere planten.
Op vrijdag 8 november stelt Gerrie ons een aantal van zijn schatten voor, hij zal er ook meebrengen ter ondersteuning .
Aanvang: 20u.


Volgens Marc Vermeulen bestaat een geslaagd tuinontwerp uit het samenbrengen van vormen en structuren die een tijdloos geheel vormen. De beplanting is een invulling van dit ontwerp en bepaalt de sfeer van de tuin.
Met zijn lezing :'Tuinontwerp : vormgeving aan de buitenruimte zal hij zijn stelling verduidelijken op vrijdag 6 december om 20u.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid