logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Op zaterdag 13 juli bezoeken we drie tuinen in de provincie Antwerpen.
We starten om 10u in Herentals met de Hof aan de Buxusbeemden, de cottagetuin van tuinarchitect Francis Denayer. Speelse hagen, perspectief op het weidelandschap afgewisseld met formele structuren, bosschages, weelderige beplanting en een bloemenweide geven de tuin een groot gevoel van spontaniteit en harmonie.
Daarna is het de beurt aan Op de Achtergrond in Brasschaat, de tuin van Georgette Pombreu, de VVPV-verantwoordelijke van de regio A'pen. De sfeervolle bordertuin van 35 are werd binnen een stevige structuur van bomen en hagen op informele wijze beplant. Honderden soorten vaste planten, talrijke heesters, rozen en bloembollen staan garant voor bloei van lente tot herfst.
We eindigen onze daguitstap in Kapellen. Daar bezoeken we Den Hof van tuinarchitect Nicolas Janssens. Bij de aanleg van deze landschapstuin van 2,2 ha werd veel aandacht besteed aan lijnen en zichtassen, aan contrasterende kleuren van blad en bloem en aan de integratie van het omliggende landschap. In het bijhorende kwekerijtje zijn bijzondere planten te koop.
Inschrijven bij Griet voor 1 juli. Bij voldoende inschrijvingen leggen we een bus in. Inschrijving is pas definitief na bevestiging van plaats en na betaling van € 15 op rekening BE94 7340 2754 8514, KREDBEBB van de VVPV regio Leuven voor 5 juli. Toegangen tuinen, € 11 zijn niet inbegrepen en ter plekke te betalen.


Zaterdag 10 augustus zijn we voor onze jaarlijkse tuinbabbel om 14u welkom bij onze leden Julien en Mariake Liekens-Kleykens, Bredestraat 37 in Schriek.
Het geheel omvat meerdere kleurrijke borders en intieme hoekjes met een rijke collectie vaste planten en struiken tussen strak geschoren hagen. Een heel mooie, gezellige en tot in de puntjes verzorgde echte liefhebberstuin!
Inschrijven verplicht voor 15 juli bij Griet. Bijdrage voor koffie en lekkers ter plekke te betalen (€ 3).


Zaterdag 14 september plannen we een busuitstap richting Malmédy.
We beginnen bij Jean Nickell. Zijn tuin, een meesterwerk van hedendaagse tuinarchitectuur, toont een mooi samenspel tussen structuur en meer natuurlijkheid. Het geheel van 1ha ligt op een helling in een schitterende omgeving.
Na de middag gaan we naar de goed aangeschreven kwekerij van Frédéric Gabriël en/of de alom gekende rozenkwekerij (met rozentuin) van Daniël Schmitz.
We sluiten de dag af met een bezoek aan de tuin van Claudine Leclercq, een gepassioneerde tuinierster. Haar tuin van 30 are in Nessonvaux biedt een prachtig uitzicht op de vallei van de Vesdre. Hier veel vaste planten, vooral voor droge grond. Door de vele siergrassen is de tuin op haar hoogtepunt in september.
Vertrek: in Aarschot op de carpoolparking om 8.50u en om 9.10u op die van Herent. Thuiskomst: ca 19.30u. Inschrijving is pas definitief na betaling van € 18 op rekening BE94 7340 2754 8514, KREDBEBB van de VVPV regio Leuven voor 25 augustus. Toegangen tuinen, € 12 ter plekke te betalen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid