logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Vrijdag 17 november presenteert Yannick Boulet ons zijn tweede voordracht over 'Great Dixter'.
Nadat hij in het eerste deel de ontstaansgeschiedenis en de figuur van Christopher Loyd, de bezieler en eigenaar van deze iconische tuin toelichtte, komen deze keer de beplantingstechnieken aan de beurt waarmee het team van Great Dixter de tuin door de seizoenen heen er laat uitzien alsof hij juist dan op zijn hoogtepunt is.


Vrijdag 8 december om 20u zal Tinneke Provoost, eigenaresse van kwekerij 'De Grashalm' in het West-Vlaamse Zarren, een lezing geven over siergrassen.
Grassen hebben het helemaal 'gemaakt' en iedereen is er langzaamaan van overtuigd dat ze een waardevolle bijdrage leveren om tuin en border tot ver in het seizoen en zelfs nog in de winter aantrekkelijk te houden. Voor haar kwekerij is Tinneke steeds op zoek naar nieuwe en vooral betere en mooiere variëteiten die een duidelijke meerwaarde bieden. Zij zal ons wegwijs maken in de verschillende soorten en tips geven i.v.m. aanplanting en onderhoud. Dit jaar verscheen van haar hand het goed onthaalde boek 'De mooiste grassen voor de tuin'.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid