logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Op zaterdag 10 juni gaan we op daguitstap naar de provincie Luxemburg.
Eerst stoppen we in de collectietuin van Léopold Delvaux. Een 2ha groot natuurlijk park rond het huis 'Erlonfouet'. 700 botanische en oude rozen, ontelbare eiken, liquidambars, acers, cornussen, viburnums etc. vormen de ruggengraat van de verzameling.
'Le Bouillon Blanc' van Hughes Fernet is een natuurlijke tuin van 50a met vele vaste planten, grassen, struiken en hydrangea's alsook een moestuin met bijzondere groenten.
Onze laatste halte is 'L'Enclos' in Sberchamps, een 'Engelse' tuin ontworpen door Brigitte de Villenfagne.
Vertrek: 8u10 carpool Aarschot, 8u30 carpool afrit Herent E314, thuiskomst voorzien rond 20u00. Inschrijven voor 25 mei. Prijs: €18 (bus), €9 voor de tuinen. Boterhammetjes meenemen. Inschrijving is pas geldig na tijdige betaling van het bedrag voor de bus. De toegang voor de tuinen wordt in de bus opgehaald.


Zaterdag 1 juli zijn we voor onze jaarlijkse Tuinbabbel om 14u welkom in de tuin van onze leden Herman Buttiens en Karine Willems, Vilvoordsebaan 34, Winksele.
Herman en Karine zijn beide fervente tuiniers. Hun tuin omvat heel wat verschillende delen waaronder borders met bijzondere planten en grassen, schaduwhoekjes, een vijver, een muur met rotsplanten en een oude gerestaureerde druivenserre die verschillende druivenrassen herbergt. Bij de beplanting werd veel aandacht besteed aan kleur, bladvorm, bloeiwijze en bloeitijd.
Inschrijven verplicht bij Griet voor 20 juni. Bijdrage voor drankje en lekkers € 2.


19 en 20 augustus organiseren we met regio Limburg een 2-daagse naar Overijssel. Voor de details zie regio Limburg.


Zaterdag 9 september maken we een daguitstap naar Boskoop.
De kwekerij van Rein en Mark Bulk biedt een fraaie waaier bomen en bijzondere planten aan. Buiten de perkjes met moederplanten is er ook een kleine tuin die door Piet Oudolf werd ontworpen. Daarna bezoeken we Esveld, waar we lunchen: beperkte mogelijkheid ter plaatse, of boterhammetjes meebrengen. Cor Van Gelderen heeft ons reeds warm gemaakt voor zijn collectie van bijzondere houtachtigen. Hij zal ons rondleiden op de kwekerij. Tot slot gaan we naar de Sortimentsuin 'Harry van de Laer' waar nieuwe planten worden uitgetest.
Vertrek is gepland om 7u30 carpool Herent met stopplaatsen in Aarschot en Lummen. De prijs voor de bus is € 20 (storten na toezegging van plaats) en € 4 voor de toegangen (ter plaatse te betalen). Inschrijven bij Griet voor 1 augustus.


VVPV viert dit jaar haar 25-jarig bestaan met een daguitstap en feestmaaltijd op zaterdag 21 oktober.
In de voormiddag bezoeken wij samen met regio Limburg de Vlindertuin van tuinontwerpster Annemie de Roye in Bonheiden. Er is ook een kleine kwekerij, waar je een groot deel van de planten en grassen vindt waarmee in de tuin geëxperimenteerd wordt. Om 12u30 verorberen we er onze meegebrachte boterhammetjes. Annemie zorgt voor koffie, thee, fruitsap en cake. Hiervoor betalen we € 3 op de bus. Om 13u30 vertrekken we naar het Arboretum Wespelaar (Haacht): zie de Nationale Kalender voor het vervolg van de dag. Het jubileumfeest eindigt om 22u.
Vertrek: carpoolparking Lummen 9u30, carpoolparking Aarschot 10u, carpoolparking Herent 10u15. Inschrijven kan tot en met 15 augustus (behoudens vroegere afsluiting) door te mailen of bellen naar Griet S'heeren.
De inschrijving is pas geldig na overschrijving van € 50 pp op de rekening van regio Leuven met vermelding van opstapplaats.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid