logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Op zaterdag 26 mei tonen Ria Coenen en Karel Kesteloot hoe je planten moet insnoeien, stekken en verzorgen.
Ria toont in haar eigen tuin te Beringen (Hekstraat 145) wat de Chelsea Chop in praktijk is en welke planten er geschikt voor zijn. Je kan nu ook hortensia's stekken en dat is dan weer Karel's specialiteit. Ook een aantal struiken mag nu gesnoeid worden, kortom breng je vragen maar mee.
Je kan inschrijven voor deze activiteit om 10u30 of om 14u. De bijdrage, inclusief drankje en koek, bedraagt €3. Elke sessie duurt ongeveer 2 uur en de groep wordt telkens beperkt tot 20 personen.
Inschrijven zo lang er plaats is, bij Griet.


Zaterdag 7 en zondag 8 juli: Tweedaagse tuinreis naar het Brugse Ommeland en Zeeuws-Vlaanderen.
Op zaterdag brengen we een bezoek aan Lens Roses in Oudenburg o.l.v. Rudy Velle en de tuin van tuinaannemer Wim Van Wassenhove in Zedelgem. Vervolgens kwekerij Jan De Busschere in Assebroek, dé specialist in Salvia, en de Tuin van Katrien en Paul in Oedelem naar een schitterend ontwerp van Chris Ghyselen.
Op zondag bezoeken we met Maurice Vergote (!) het Kasteel van Oostkerke met borders die in de jaren '30 ontworpen werden door Mien Ruys en later herbeplant door André Van Wassenhove en Maurice Vergote, het geheel perfect geïntegreerd in het idyllische polderlandschap; verder de Tuin de Waele in Retranchement, een romantische tuin met tuinkamers die verrassend met elkaar verbonden zijn, volle gemengde borders en heel veel (oude) rozen. Tuin Bijsterveld in Assenede ligt rond een 15de eeuwse omwalde hoeve en werd indertijd ontworpen door Nina Balthau, nu met passie in ere gehouden door Birgit Rouseré. Tenslotte bezoeken we nog Kwekerij Ferdinandushof in Overslag, waar Wilko Karmelk bijzondere planten en eigen selecties aanbiedt. Je kunt er inspiratie opdoen, wandelend tussen de diverse borders in cottagestijl.

Hotel: Van Der Valk **** in Oostkamp. Inschrijving: Vanaf 10 maart bij Griet. Prijs: €220 (supplement 1p. kamer is €36). Daarin zijn begrepen: overnachting met ontbijt, diner, lunch zondag, toegang tuinen, bus, chauffeur. Niet inbegrepen: drank en lunch zaterdag.
Inschrijving is definitief na bevestiging van plaats en betaling van €150 op rekening van de regio Leuven. De rest wordt contant afgerekend in de bus. We zijn genoodzaakt om annulatiekosten aan te rekenen, meer details bij inschrijving.
Op vrijdag 16 februari hebben we Ruben Billiet uitgenodigd om te vertellen over zijn passie : 'Kleine waardevolle planten voor de tuin'.
Hij licht zijn 'grootse kleintjes' toe aan de hand van foto's uit eigen tuin. Ruben overloopt het ganse jaar en toont ons zijn selectie van interessante plantjes waaronder vele bolgewassen.


Vrijdag 23 maart komt Tim Wyckstandt van 'Agapanthuskwekerij' ons warm maken voor het geslacht Agapanthus.
Tim nam de collectie van Maurice Vergote over en bouwt die met veel passie verder uit. Op 23 maart kan je met al je vragen bij hem terecht.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid