logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Naar goede jaarlijkse gewoonte vieren wij de overgang naar het nieuwe jaar! Op onze Nieuwjaarsreceptie verwennen we onze leden met een glaasje vergezeld van een keur aan hapjes. Aan de hand van een diavoorstelling blikken we tegelijk terug op de activiteiten en tuinbezoeken van het voorbije jaar.
Allen welkom op vrijdag 17 januari. Inschrijving tot 10/1 bij Griet is wel verplicht.


'Tips en info i.v.m. bemesting, bodemverbetering en bestrijding van plaagdieren' is het thema van vrijdag 21 februari.
Zowat iedere tuinier wordt regelmatig geconfronteerd met een of ander tuinprobleem. De vele verschillende meningen en adviezen maken het de doorsnee amateur moeilijk. Zoeken naar de gepaste oplossing is niet eenvoudig zeker nu de natuur en onze leefomgeving zo onder druk staan. Johan Beernaert beschikt over een stevig opgebouwde expertise en jarenlange ervaring. Zijn actuele en duurzame adviezen zullen ieder van ons beslist van nut zijn.


'Waarom groeit mijn plant niet?' De oplossing voor dit raadsel wordt ons op vrijdag 13 maart geduid door Arjan Schepers van de goede en leuke gelijknamige vasteplantenkwekerij in Mariënheem (Ov).
We kopen een prachtig bloeiende plant en thuis zoeken we er een plekje voor. Als je integendeel de plant zoekt die bij de plek past, is de kans op succes veel groter. Ze zal uitgroeien tot een mooie plant, zonder water geven of steunen. Als we rekening houden met de natuurlijke standplaats kunnen we immers ook een mooie beplanting samenstellen voor elke plek, wat Arjan aan de hand van foto's van interessante en nieuwe vaste planten zal bewijzen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid