logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: al onze voordrachten vinden plaats in ’t Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke om 20u.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
Donderdag 13 december om 19.30u organiseren we samen met Landelijke Gilde, Tuinpunt en VVPV regio Meetjesland, een gezamenlijke activiteit in de kerk van Wippelgem, Kramershoek te Evergem.
De voordracht wordt gegeven door tuinarchitect John Schoolmeesters uit Geldrop. Hij stelt ons de aanleg van zijn tuin voor, de Baron z'n Hof - Kasteel Geldrop. Hij tekent zijn tuinen als was hij een impressionist. We zullen deze avond ook kunnen zien dat hij een uitstekend fotograaf is.
De toegang bedraagt € 5 voor leden en € 7 voor niet-leden, drankje inbegrepen. Kaarten te verkrijgen bij Martine.


Dinsdag 15 januari: De zaai- en pluktuin, door Marc Vermeulen.
In een zaai- en pluktuin kan de tuin- en plantenliefhebber zich volledig uitleven. Het kan een deeltuin zijn van een groter geheel. De voordracht gaat zowel over de vormgeving van de pluktuin als over het zaaien van één- en tweejarige planten. Via de reportage gaan we op bezoek in een aantal bijzondere pluktuinen, zoals le Jardin Plume, bij Sarah Raven of bij Marieke Nolsen. Volgend jaar genieten we heerlijk van onze eigen boeketten !


Donderdag 14 februari: Lekker lang, lekker laat, lekker veel.
Hub Driessen uit Venlo komt spreken over de planten die het kenmerk hebben om lang te bloeien of die juist laat in het jaar bloeien. Waarschijnlijk zullen er wel veel planten aan bod komen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid