logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: al onze voordrachten vinden plaats in ’t Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke om 20u.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
Donderdag 15 maart: Luc Gilgemyn. Een rotstuin is veel meer dan een hoop stenen. Een veelbelovende titel! Ook deze manier van tuinieren verdient onze aandacht. In elke tuin kan wel een al dan niet klein rotstuintje ingericht worden.


  De datum 24 maart, vermeld in het tijdschrift, is foutief!

Zondag 25 maart: Daguitstap naar Kent.
De Kentse afdeling van de Hardy Plants Society houdt elk jaar een plantenbeurs (binnen), waar een achttal kwekers aanwezig zullen zijn. Dit vindt plaats in Lenham, niet zo ver van de kust. Daarnaast bezoeken we ook twee tuinen. We beginnen met Eagleswood Slade en na de beurs gaan we naar Godmersham Park.
Deze activiteit is georganiseerd voor regio's Leie-Schelde en Meetjesland, maar uiteraard zijn leden van andere regio's ook welkom.
De kostprijs is €53 per persoon. Daarnaast zijn er de inkomgelden van 10 Pond; dit wordt op de bus contant opgehaald.
Na de beurs is er soep verkrijgbaar aan 4£. Neem in ieder geval een picknick mee en natuurlijk ook geld om plantjes te kopen.
Opstappen : Bierstal-Lovendegem om 6.30u; Carpool-Heidestraat Merelbeke om 6.50u. Inschrijven, liefst zo snel mogelijk, bij Martine.


Woensdag 11 april: Onze spreker Tom de Witte is tuinontwerper in Zeeland. Hij streeft ernaar om de stijl van Piet Oudolf te hanteren. Aan de hand van de projecten waar hij mee bezig is, of die hij reeds realiseerde, zal hij ons dit aantonen.


Zaterdag 5 mei: Daguitstap naar Boskoop.
Voor meer informatie, zie kalender van Meetjesland.


Zaterdag 12 mei bezoeken we de tuin van een van onze leden, Cedric Seeuws.
Hij heeft een tuin met veel bijzondere struiken en zal ons rondleiden en uitleg geven bij zijn planten.
Afspraak om 14u te Vurste, Gentweg 32.


Zaterdag en zondag 7 en 8 juli: Tweedaagse reis met Meetjesland naar de streek rond Luik. Verdere info volgt in het juninummer van het tijdschrift.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid