logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: Vanaf januari 2020 komen we samen op een andere locatie, nl. het Kwenenboszaaltje, Sint Elooistraat 116 te 9820 Merelbeke. Het is een zaal achter een wit kerkje. Rondom de kerk is er parkeerplaats. Het bevindt zich op ongeveer 200m van zaal Groenendal, waar we tot nu toe samenkwamen. We starten om 20u, tenzij anders vermeld.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Maandag 16 maart: Doelgericht bemesten en versterken van onze planten.
Ook onze planten en onze bodem hebben voeding nodig. Maar wat serveren we het beste ? Pieter Jonniaux zorgt voor een evenwichtig recept.


Maandag 20 april: De boekenplank van Rik.
Wij plantenliefhebbers zijn ook grote fans van informatie over planten. Eén middel om informatie te vergaren zijn boeken. Ikzelf vind het zalig om in plantenboeken te snuffelen. Rik Storme heeft een hele grote collectie en brengt ze mee. Hij zal duiding geven welke hij het interessants vindt.


Zaterdag 30 mei bezoeken we de tuin van Nicole en Chris Vanheddeghem, Ten Edestraat 10 9810 Eke.
Zij hebben een heel gezellige tuin die prachtig past bij hun huis.
Inkom € 3, drankje en zelfgebakken taart inbegrepen. Afspraak 15u.


6 en 7 juni: Tweedaagse tuinreis naar Nord/Pas de Calais.
Op dag 1 bezoeken we Senteurs Parc in Volckerinckhove, daarna Sculptures et Jardins in Bergueneuse. Om af te sluiten gaan we naar kwekerij Hennebelle te Boubers-sur-Canche.
De 2e dag bezoeken we le Jardin des Fées in Saint Sylvestre Cappel. Ook niet te missen in deze streek is Le Jardin de Séricourt. Verder staan de tuin en kwekerij van Antoine Breuwart op het programma.

Opstapplaatsen : Lovendegem, Merelbeke.
Prijs : € 180 op basis van een 2-persoonskamer, toeslag voor éénpersoonskamer € 31. Inbegrepen : hotel in HP en vervoer. We verblijven in het Sure Hotel Arras.
Niet inbegrepen: toegang tuinen en één lunch onderweg, samen ongeveer € 45; dat wordt op de bus opgehaald. Het juiste bedrag wordt meegedeeld bij inschrijving. De dag van vertrek nemen we zelf een lunchpakket mee.
Inschrijven : via leie-schelde@vvpv.be of telefonisch naar Martine (09/362.92.92) met vermelding van uw naam, uw lidnummer en uw GSM nummer. Vermeld ook het gewenste kamertype en de gekozen opstapplaats. Uiterlijk eind maart krijgt u bericht of u al dan niet mee kunt en in het eerste geval ook een uitnodiging tot betalen. De inschrijving is pas definitief na betaling.
Annulatie: Het is mogelijk om een annulatieverzekering af te sluiten voor € 25/pp. Meer details bij inschrijving.


Zaterdag 27 juni: Ledendag met ruilbeursje. Meer info in volgend tijdschrift.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid