logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: al onze voordrachten vinden plaats in ’t Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke om 20u.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
Zaterdag 21 oktober: Jubileumviering t.g.v. het 25-jarig bestaan van VVPV.
Het middag- en avondprogramma is samen met andere regio's: zie hiervoor de Nationale Kalender.
Voor het ochtendprogramma werken we samen met regio Meetjesland: zie aldaar voor info en inschrijving.


Woensdag 25 oktober: Orchideeën.
Vasteplantenliefhebbers houden meestal ook wel van kamerplanten. We gaan het niet hebben over zomaar kamerplanten, maar over orchideeën. Rik Neyrinck, voorzitter van de Oost-Vlaamse afdeling van de Orchideeënvereniging, is de geknipte persoon om ons hierover te vertellen. Je kunt bij de spreker ook terecht met alle vragen ivm orchideeën en heb je thuis een probleemplant, breng die zeker mee!


Dinsdag 28 november: Clematissen.
Elke tuin heeft wel enkele clematissen. Zoniet, toch maar eens overwegen om er eentje aan te planten, want ze zijn prachtig. Luc Van Duyse, liefhebber van deze plantensoort, houdt zich bezig met zaaien en stekken van clematissen. We kunnen er zeker wat van opsteken. Uiteraard zal hij ook spreken over de verschillende soorten, het aanplanten, de problemen, de verzorging ...


Donderdag 14 december: Net als vorig jaar zorgen we voor een sfeervolle avond in de kerk van Wippelgem, Kramershoek te Evergem.
Chris Ghyselen, tuinarchitect en eigenaar van de mooie tuin Oostveld, komt deze avond spreken. Voor de sfeer zorgt TS Corneel met het Franse Chanson. De organisatie gebeurt gezamenlijk door Landelijke Gilde, Tuinpunt, VVPV-Meetjesland en VVPV-Leie-Schelde.
De toegang bedraagt € 5 voor leden en € 7 voor niet-leden, drankje achteraf inbegrepen. Aanvang om 19.30u.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid