logo-achtergrond

Agenda Brugge


Locatie: alle voordrachten beginnen om 19.30u. in de zaal van de CM, Koningin Astridlaan 2, te Sint Michiels Brugge.

Contact: Monique Denys, tel. 050 222109, brugge@vvpv.be
Betalingen op rekeningnummer BE16 7340 2763 2174 van VVPV Brugge.

Inschrijvingen voor de uitstappen: met vermelding lidnr. bij Albert Lauwers waarop verdere info volgt, via mail op fc490014@telenet.be of telefonisch 050 20 12 64.
Inschrijven kan tot 10 dagen voor de datum van de uitstap. Uw inschrijving is pas geldig na tijdige ontvangst van de betaling.

Vertrek uitstappen: Loppem carpoolparking E40.
Donderdag 18 mei om 19.30u zetten wij onze zaal klaar voor de 3de editie van onze plantenruilbeurs.
Breng mee wat je teveel hebt, om te ruilen met iemand die van iets anders te veel heeft. Heb je niets meer om te ruilen, dan kun je voor een vriendenprijsje iets aanschaffen. Begin dus alvast stukjes plantjes op te potten, of hou jouw overschot aan zaailingetjes bij om te ruilen. Graag een seintje als we een tafel moeten klaarzetten voor jouw aanbod.


Vrijdag 26 mei: busreis.
We bezoeken 'De Kleine Boerderij' in Merksplas. Op deze vroegere locatie van 'de landloperskolonie' werd nu een tuin en arboretum aangelegd door kweker Jan Oprins. De te vroeg overleden Harry Van Trier wordt er herdacht. We mogen er onze picknick gebruiken. Na de middag bezoeken we de Potager de oude Gracht (€ 3). Vervolgens vertrekken we naar Berlaar waar we Morrishof bezoeken: een landschapstuin met bloementuin, moestuin en boomgaard. Er is ook een boomkwekerij van solitaire planten (€5). De bus kost €22, het geld voor de tuinen wordt op de bus opgehaald.


Zaterdag 8 juli: hou alvast deze datum vrij voor onze gezamenlijke maaltijd op een nieuwe locatie: Hoeve Hangerijn in Assebroek, gelegen naast de Assebroekse meersen waar we een wandeling met een natuurgids kunnen maken. Vooraf bezoeken we nog met eigen vervoer de Agapanthus kwekerij in Aalter (de overnemer van de collectie van Maurice Vergote) en de mooie tuin Kraenepoel van de familie Joos in Bellem.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid