logo-achtergrond

Agenda Brugge


Locatie: tenzij anders vermeld beginnen alle voordrachten om 19.30u. in de zaal van de CM, Koningin Astridlaan 2, te Sint Michiels Brugge.

Contact: Monique Denys, tel. 050 222109, brugge@vvpv.be
Betalingen op rekeningnummer BE16 7340 2763 2174 van VVPV Brugge.

Inschrijvingen voor de uitstappen: met vermelding lidnr. bij Albert Lauwers waarop verdere info volgt, via mail op fc490014@telenet.be of telefonisch 050 20 12 64.
Inschrijven kan tot 10 dagen voor de datum van de uitstap. Uw inschrijving is pas geldig na tijdige ontvangst van de betaling.

Vertrek uitstappen: Loppem carpoolparking E40.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Donderdag 19 maart nodigen we Peter Van Laerhoven uit van de Nederlandse kwekerij Lowgardens.
Zij bieden een veelheid aan struiken aan in kleine plantpotjes (9 cm) tegen kleine prijsjes. Het betreft vaak speciale planten die in groot formaat erg prijzig zijn. Bovendien is het vaak ook erg leuk om kleine plantjes zelf op te kweken tot grote, goed ingewortelde tuinplanten.


Donderdag 16 april: zowel voor de beginnende als de ervaren tuinier kan het interessant zijn zelf wat plantjes te kunnen vermeerderen.
Misschien wil je een back up van een geliefde aanwinst of hebben vrienden een mooie plant staan die jij ook wel wil hebben.
Monique Denys overloopt de haalbare manieren waarop een amateur zelf planten kan vermeerderen.


In mei is er dit jaar geen plantenruilbeurs. De enige donderdag waarop onze zaal vrij was, was een feestdag. We slaan een jaartje over.


Zaterdag 16 mei doen we de daguitstap met de bus naar Kalmthout waar we in het arboretum een rondleiding krijgen.
Hier kunnen we onze picknick gebruiken. Daarna vertrekken we naar de tuin van Georgette en John in Brasschaat: Op de achtergrond. Deze sfeervolle tuin is in elk seizoen bijzonder door een goed gekozen beplanting. Onze laatste stop is de Pokertuin van Vera en Dirk waar we de schaduwplanten gaan bewonderen.
Prijs: € 25 voor de bus en € 13 voor de ingangen (de dag zelf hiervoor pasgeld meebrengen).


Zaterdagnamiddag 20 juni gaan we op stap in Oudenburg.
Eerste afspraak is de Hovenierstuin bij Anni en Noël. Deze tuin is flink uitgebreid sedert ons laatste bezoek en dat willen we zien. Nadien worden we verwacht in de rozenkwekerij Lens Roses waar de Rozendagen weer plaatsvinden.
Dit alles gebeurt met eigen vervoer, ingangen € 8 ter plaatse te betalen.


Zaterdag 4 juli:reserveer die dag voor onze jaarlijkse gezamenlijke maaltijd.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid