logo-achtergrond

Agenda Brugge


Locatie: alle voordrachten beginnen om 19.30u. in de zaal van de CM, Koningin Astridlaan 2, te Sint Michiels Brugge.

Contact: Monique Denys, tel. 050 222109, brugge@vvpv.be
Betalingen op rekeningnummer BE16 7340 2763 2174 van VVPV Brugge.

Inschrijvingen voor de uitstappen: met vermelding lidnr. bij Albert Lauwers waarop verdere info volgt, via mail op fc490014@telenet.be of telefonisch 050 20 12 64.
Inschrijven kan tot 10 dagen voor de datum van de uitstap. Uw inschrijving is pas geldig na tijdige ontvangst van de betaling.

Vertrek uitstappen: Loppem carpoolparking E40.


Zaterdag 23 februari: Aandacht: in februari komen we samen op zaterdagnamiddag om 14u! We verkiezen om u in het putje van de winter uit te nodigen in de namiddag.

Rik Storme van kwekerij Groenstraat 13 komt ons vertellen over een aantal zeer interessante planten. Niet alleen zijn ze bijzonder mooi maar ook zijn ze van levensbelang voor onze inlandse bijen. Hoewel onmisbaar om voor de bevruchting te zorgen van onze lekkere vruchten en groenten staan zij tegenwoordig aan vele gevaren bloot. Rik heeft bestudeerd hoe we kunnen helpen èn onze tuin doen schitteren.

Als tweede spreker verwelkomen we Jan Van Bogaert, werkzaam in het Hof ter Saksen in Beveren. Hij komt spreken over de gelaagheid van de siertuin. Planten bestaan in een diversiteit van lagen. Een tuin functioneert best als je meerdere lagen, verschillende hoogten, toepast. Een bodembedekker groeit onder een grote vaste plant die op zijn beurt onderbegroeiing kan zijn van een heester of een boom. Waar moet je dan op letten? Kom vanaf 16u luisteren naar Jan Van Bogaert.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid