logo-achtergrond

Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Georgette Pombreu, tel. 03 633 13 09, GSM 0494 637142, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Betalingen op rekeningnr. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Zaterdag 14 maart, 10-13u, vertelt Velt lesgeefster Anita Exelmans ons over het zo populaire moestuinieren in potten en bakken.
Een plant die je kunt eten, kan ook heel mooi zijn. Ze bespreekt grond,standplaats, keuze van meest geschikte groenten/kruiden, zaaien of planten, combinatieteelt/wisselteelt, een zo goed mogelijk biologisch evenwicht nastreven met zo weinig mogelijk plagen.
Plaats van afspraak: refter F van het GIB - Door Verstraetelei 50, 2930 Brasschaat.


Zondag 19 april zal VVPV met een stand voor ledenwerving aanwezig zijn op de Plantendag van het voorjaar in het Arboretum Kalmthout.


Donderdag 23 april om 19.30u verwelkomen we Hugo Dirks (secretaris van de Camellia-vereniging) samen met Jean-Paul Van Parys (hoofdtuinier Arboretum Het Leen in Eeklo). Zij spreken over de mooie Camellia.
Na een korte geschiedenis volgt een uitgebreid overzicht van de verscheidenheid in soorten, bloeiperiode, bloemvormen en kleuren, naast uiteraard de verzorging van de planten.
Locatie: refter G van het GIB - Door Verstraetelei 50, 2930 Brasschaat.


Zaterdag 25 april organiseren we een carpooluitstap binnen eigen provincie.
We bezoeken 3 tuinen van leden (slechts 37 km uit elkaar gelegen): in Zoersel Foxwell Court (18 are) van Maria Puttemans met duizenden bloembollen, in Lint de tuin van Maria Dom (30 are), die we eerder al eens bezochten in de zomer maar die ook beschikt over een keur aan voorjaarsplanten en bloembollen, en tot slot in Koningshooikt de Kwakkenhoeve van Guido en Leen Rijmenans (3 ha). Zij stellen hun voorjaarstuin met mooie vijver voor het eerst open. Mis deze primeur niet!
Afspraak om 13 u aan de eerste tuin. Einde rond 18-18.30 u.
Inkom tuinen: € 10 cash op de dag zelf.
Inschrijven voor 18 april bij Georgette. Adressen na inschrijving.


Donderdag 28 mei om 19.30u spreekt Rik Storme over bijenvriendelijke planten.
Deze planten zijn niet alleen bijzonder mooi maar tevens van levensbelang voor onze bijen. Die zorgen voor de bevruchting van onze groenten en fruit. Rik heeft bestudeerd hoe wij tot een schitterende tuin kunnen komen die tevens tegemoet komt aan de noden van de bijen. Voeg daarbij Riks enthousiasme en het wordt een zeer boeiende avond.
Afspraak: zaal Dorpszicht 2 boven de BIB, Dorp 54, 2980 Zoersel.


Zondag 21 juni, met de start van de zomer, nemen we de bus naar Gelderland, in Nederland: we bezoeken de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden aan de IJssel en De Tuinen van Appeltern met hun complex van ruim 200 modeltuinen, de Nationale Vasteplantentuin van 10.000m² enz.
Vertrek 07.30u in Wommelgem (opstapplaatsen Zoersel en indien gewenst Turnhout). Terug rond 19.30u.
Inschrijven bij Georgette. Meer details later.


Zaterdag 11 juli, uitstap naar Wallonië. Save the date!


Bij inschrijving voor de uitstappen wordt bij aanvang voorrang gegeven aan leden van regio's Antwerpen en Waas & Dender.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid